En pedagogisk lag utan verkan.

uppdaterad 081026
 Hur tänker de som vill driva igenom en antipiratlag?  Det är ju näst intill omöjligt att döma en person för brott mot upphovsrätten med hjälp av IP-nummer.  Är det i första hand meningen att lagen ska vara en pedagogisk lag?   Det blir i så fall ett gigantiskt pedagogiskt problem att få en generation att lyssna på en lag som står så starkt i kontrast till deras rättsmedvetande som piratjägarlagen gör.  Att försöka skuldbelägga en hel ungdomsgeneration som vuxit upp med it  är  dömt att misslyckas.
Inställningen till fildelning är delvis en generationsfråga som skapar kulturkrock, Jag själv har aldrig ägnat mig åt fildelning och anser att upphovsrätten ska ha ett skydd. Vad jag vänder mig emot är att lagen  privatiserar polisiära uppgifter och brandskattar en hel ungdomsgeneration.

Att ge skivbolag polisiära uppgifter
och låta staten avlyssna våra ip-nummer gynnar knappast upphovsrätten. Risken är stor att antipiratlagen  istället skapar rättsosäkerhet vilket är vad som hänt i Danmark.

Upphovsrätten borde anpassas till det moderna kommunkationssamhället inte motarbeta det.
Kulturbloggen  och Computer Sweden ger exempel på hur allt fler musiker och författare anpassat sig till verkligenheten som den är och därför tjänat på möjligheten att fildela.
 
 
Tidigare inlägg-  Hel ungdomsgeneration kan stämplas som brottslingar
Andra bloggar om: , , ,  , ,
Media AB AB1 CS  I

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback