Varifrån kommer hotet?

Vem hotar vem är en relevant fråga då man läser ingressen i Aftonbladet
- Återigen hotas Europa av ryska kärnvapen.
Rubriken verkar vara en länk i det upptrappade propagandakrig som pågår mellan USA och Ryssland. Uttryck som den ryske björnen har vaknat och ryska kärnvapen hotar Europa skapar en ensidig och partisk bild av läget i Europa.
USA och Polen  har tidigare kommit överens om att placera missilbaser  vid baltiska kusten. och USA´s agerande i Rysslands närområde har skapat oro i de ryska leden. Vad annat var att vänta?   Lek med tanken att Ryssarna skulle göra samma sak. Hur skulle amerikanerna reagera om ryska missilbaser placerades på Kuba? Kubakrisen i da capo förmodligen. 
 USA´s överenskommelser med Polen  om missilbaser och Rysslands hot om att kärnvapenbestycka Östersjöflottan visar  att ett nygammalt kallt krig är i antågande  mellan två gamla fiender stångandes pannorna blodiga mot varandra. Tonläget har höjts mellan USA och Ryssland och Condoleezza Rice gav följande uttalande i NBC:s program Meet the Press.
- Ryssland kommer att få betala ett pris. Tillsammans med våra allierade ska vi allvarligt överväga konsekvenserna för Rysslands integration i de globala institutionerna.  DN2
Den svenska  regeringen gör följe med USA och inställde idag ett planerat flottbesök från Ryssland i protest mot kriget i Georgien.( Rapport)
Frysta relationer och stängda kanaler till ett alltmer isolerat Moskva gynnar det freden?
 Ett nytt kallt krig med Europas befolkning som gisslan och en ny upprustningsspiral som tär på jordens resurser och skapar en osäkrare värld att leva i, är det vad vi har att vänta oss?

Se tidigare inlägg USA spänner musklerna. Maktkamp om geopolitiskt läge.

DN1, DN2svd, AB2, AB3
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Johan

Bara sluta producera vapen så löser det sig

2008-08-18 @ 18:09:42
URL: http://j0han.se
Postat av: Anton

Den röda tråden är FRA-lage, krigsfokusering och ett kommande NATO medlemskap.

2008-08-20 @ 00:58:07
Postat av: Peter PC Carlsson

Nej knappast förvånande och inte heller önskvärt det som händer nu.I grunden ligger ett östeuropa som vill närma sig väst, ett USA som tagit sin världsherraroll på lite för stort allvar och ett Ryssland som saknar sin tidigare stolthet och storhet.De "kort" som spelats hittils har lett till kraftmätningar, spiralen går just nu åt fel håll och söker fortfarande en balans. Den är ännu inte nådd.

2008-08-20 @ 09:30:08
URL: http://enbart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback