Åkesson förnekar massavlyssning

Ett vanligt argument från FRA-förespråkare som Tolgfors och Björklund är att informationen har brustit och att kritkerna därför är vilseledda.  Argument som  till leda punkteras gång på gång med ren desinformation.
 Under en chatt med Ingvar Åkesson fick han frågan om FRA kommer att få tillgång till en kopia på all gränsöverskridande trafik. Svaret från Åkesson var Nej trots att det i  lagtexten står :  "De trådägande operatörerna skall till särskilda samverkanspunkter överföra all trafik som förs över Sveriges gräns."  Detta kan inte tolkas på annat sätt än att det är fråga om massavlyssning. Har chefen för försvarsstaben inte läst lagtexten eller ljuger han medvetet? 
George Orwells 1984 håller på att förverkligas och det med råge. Massavlyssning och övervakning av skolkorridorer, bussar, gator och torg, samt elektroniska avtryck av busskort, bankkort är bara en liten del av det övervakningssamhälle som redan är här.
Åsiktsregistreringen och avlyssningen av samtal i fikarummen på 70- och 80-talen är i färskt minne. Hur många människor fick sin framtid punkterad p g av de registreringarna. Registreringar som inte kommunicerades och därför inte kunde tilbakavisas i någon rättslig instans.
Vad får all denna övervakning för konsekvenser? Fler rättsövergrepp och en befolkning som tittar sig över axeln  innan samtalen kan fortsätta och som i förängningen väljer att tiga? Ett samhälle fyllt av jasägare och nickedockor. Ett samhälle som under ytan jäser av missnöje och rädsla.
Varför all denna övervakning och varför nu? Kyrkans, skolans och  industrins auktoritet som rättesnöre har fallerat och nu behövs något annat för att hålla oss på mattan.  Folkrörelserna och partierna lockar inte ungdomarna längre utan det är enfrågesrörelser som från och till sätter starka krafter i rullning. Opinionen har blivit svårare att förutsäga och därmed att kontrollera. Är det här all övervakning med FRA-lagen som spjutspets kommer in? 

Bloggat: Opassande om övervakningssamhället, Svensson om säkerhetsindustrin mfl
 SvD , DN, Expr
 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Intressant?  Badlands, Opassande

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback