Kartan håller på att skrivas om och systemskiftarna vässar klorna.

Nu går det snabbt, systemskiftet. Landet genomgår en förändring av aldrig skådat mått.
Vad min föräldrar och farföräldrar byggde upp monteras ned och raseras .  Solidaritet, rättvisa och att bry sig om sin nästa är ute.  Inne är att se till sitt eget hus, du har dig själv att skylla och starkast är bäst.

I ett slag monteras en beprövad välfärdsmodell ned.  Det blir i praktiken förbjudet att vara sjuk eller arbetslös.  Skulle det ändå hända har du dig själv att skylla. Då får Du stå med mössan i handen och snällt be om hjälp. Utstämpling från arbetsöshets- och sjukkassa är metoden som snabbt utraderar utanförskapet. Finns du inte i  statistiken så finns inte problemet. Arbetslösheten och sjukskrivningarna är åtgärdade.

Undersökningar visar klart och tydligt att de flesta upplever att det är ett bra arbetsklimat i skolan. Majoren blundar, läser halva meningar och tolkar datamaterialet på sitt eget vis . Glatt utropar han att nu minnsann ska det råda tukt och ordning i skolan. Av med kepsarna och sitt stilla i båten. 

Samme major som egentligen är utbildningsminister i vårt avlånga land vill helst glömma att svensk utrikespolitik baserat på neutralitet i krig och alliansfrihet i fred en gång var framgångsrik. Nu ska svenska pojkar och flickor skickas till Afghanistan och hjälpa amerikanerna att ta fast Bin Laden . Hand i hand med USA ska Sverige lägga sig i konflikter runt om i världen.  Nu är det realpolitisk maktpolitik som gäller. Medlemsskap i försvaralliansen NATO är då ett måste utropar majoren. När sedan NATO vill placera kärnvapen eller missilbaser på fosterjorden bockar då Björklund djupt och säger ja tack!?

För att vi ska känna oss extra säkra ska alla avlyssnas av FRA . För säkerhets skull avskaffar vi delar av grundlagen som skyddar integriteten, privatlivet, yttrandefriheten och i slutändan rättssäkerheten. Sedan är det tänkt att vi ska sova tryggt om natten.

Kartan håller på att skrivas om och systemskiftets konturer blir allt tydligare. Är det det här samhället vi vill ha?

SVD , SVD2, DN
Bloggat- Björn Wadström-ettan, Svensson , Ulf Bjereld
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback