Björklund och Tolgfors har inte läst läxan.

Björklund är ett dåligt föredöme för skolan. Han läser inte på och har inte lärt sig sin läxa innan han uttalar sig inför publik och media. Vem tror på att Usama Bin Laden ska tillfångatas genom massavlyssning som kränker vår personliga integritet? Vem anser att svensk underättelseverksamhet behöver signalspana för att få underrättelser om sakernas tillstånd i Afghanistan?  Det gör bara skolministern och försvarsministern. Tacka sjutton för att vi inte litar på myndigheterna när regeringsrepresentanter och självaste statsministern inte klara en saklig diskussion om FRA-lagens konsekvenser utan kallar motståndare för okunniga och vilseledda.
Det är inte Usama Bin Laden som hotar oss det är risken att bli massavlyssnade som idag är det allvarligaste hotet mot demokratin. Hur överskottsinformation hanterats av FRA gör oss inte mindre oroliga. Se bara på listan med de 103 namnen som anmälts till datainspektionen. 103 svenskar som FRA avlyssnat helt olagligt.  
 Lever Usama Bin Laden och exiterar Al Quaida i dagsläget? Om så är fallet är de verkligen ett hot mot Sverige? Det är ett känt  faktum att terrorismens jormån är förnedring, förtryck och utanförskap. Ingen signalspaning i världen hjälper mot sådan jordmån.  Vad signalspaningen egentligen ska användas till är därför en berättigad undran? Vad är det för dold agenda som driver Reinfeldt, Tolgfors och Björklund
FRA-kritiken sprider sig. Först sex folkpartister och idag fjorton moderata kommunfullmäktigeledamöter gör revolt mot partilinjen och protesterar mot FRA-lagen. De 14 skriver:  
- Vi tar avstånd från massavlyssning av svenska folket. Regeringen bör ta ett steg tillbaka och ompröva FRA-beslutet. Som lokala företrädare för moderaterna träffar vi dagligen väljare, som undrar varför en lag om massavlyssning av svenska folket är så viktig. Det kan vi inte förklara. Regeringen borde ta ett steg tillbaka för att lösa den svåra situation vi har hamnat i och ta fram ett nytt förslag med bred förankring. (DN)
Modigt att gå ut i media och visa  avståndstagande i en fråga som har så stor betydelse för regeringen Reinfeldt. 
Trycket mot "dissidenterna" kommer med all säkerhet att hårdna till hösten vare sig de sitter i riksdagen eller kommunfullmäktige. Då gäller det att vi håller igång debatten och ger de som ska trycka på knapparna vårt stöd.

 

Intressant?

Bloggat: Alltiallon, Alliansfritt Sverige, mfl
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Argbiggan

Så du underkänner Björklund då :0

2008-08-05 @ 00:21:12
Postat av: Danne

vem vet, Bin Laden kanske ringer nån av oss och berättar vart han håller hus. Kanske bjuder dit oss på middag.... KNAPPAST!

2008-08-11 @ 23:31:25
URL: http://www.dannemannen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback