Otrygghet i landet som byter ansikte.

Ekonomin är på väg nedåt  och vissa talar t o m om recession. Det betyder arbetsllöshet och fler i "utanförskap". Fredrik Reinfeldt talade i går  om trygghet och trygghetspaket  samtidigt som nytt sjukförsäkringssystem skickar ut 20 000 i utanförskap. Försäkringskassan har fått solsting och omorganiserar bort bostadstillägget för 30 000 pensionärer, byter rutiner och låter pensionärerna vänta på pengar de har rätt till i över en månad.
Jo, hoppsan vilken trygghet vi har fått när välfärdssystemet håller på att  fasas ut av alliansen. Välfärden och demokratin som mina föräldrar och farföräldrar slogs för och var med att bygga upp  monteras ned. bit för bit 
Jag undrar vad de skulle ha sagt om grundlagskränkningen som ska lagstiftas med massavlyssning á la FRA-lagen.  Att få sitt privatliv kränkt, det kallade Reinfeldt trygghet. Nog håller det här landet på att byta skepnad.  

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . , ,

Kommentarer
Postat av: Rolf

Ett nytt skattepaket som sänker skatten för enbart de som har turen att ha ett jobb innebär ännu ett steg i segregations och utanförskapandet. De långtidsarbetslösa som ingen anställer får sin standard än lägre och kommer ett steg närmre socialbidragsnormen och förödmjukelsen av att leva på socialbidrag vilket är mer förödmjukande än att leva på a-kassan. Obs en annan grupp som undantas i levnadsstandarden är de sjuka även dessa undantas i skattesänkningen. Jag vet ej hur nästa val blir men ett samhälle där solidariteten med de sämst ställda blivit ett regeringsmantra blev popluärt förra valet så nog kan denna politik vinna igen. Vi som inte önskar detta kämpar säkert föräves mot rättvis fördelning av samhällets resurser åter en gång.

2008-08-11 @ 07:18:24
URL: http://dagensfilosofiskatanke.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback