Odenberg är ute och seglar igen.

Mikael Odenberg upprepar igen samma argumentation. Han envisas med att påstå att FRA-lagen handlar om spioneri mot utlandet och inte massavlyssning av svenska folket. Att resultatet blir massavlyssning har Odenberg fortfarande inte förstått . Det är ett faktum att FRA inte kan bedriva filtrering av internettrafik utan att undersöka  vad trafiken faktiskt innehåller - detta är inget annat än massavlyssning.
Frågan är om inte Odenberg förstått och försöker tysta opinionen med någon slags utmattningstaktik. Mikael Odenberg Du kommer inte att lyckas.  Motståndet tystnar inte förrän lagen rivs upp. Massavlyssning är inte förenlig med vare sig svensk grundlag, Europakonventionen eller FN-konventionen om mänskliga rättigheter.
Mikael Odenbergs och  hans vapendragare Sten Tolgfors underskattning  och försök att fördumma  opinionen minskar förtroendet för politiker och är i sig en fara för demokratin.

Opassande skriver om att det är dags att maila riksdagsledamöterna igen och M  Klamberg menar att antingen har Odenberg inte läst lagen eller så ljuger han.

Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Betsy

Han ljuger nog.

2008-08-23 @ 21:07:30
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: Joanna

Odenberg borde läsa på innan han yttrar sig!

"Om det inte finns hinder enligt andra bestämmelser, får dock de myndigheter som bedriver försvarsunderättelseverksamhet lämna stöd till andra myndigheters brottsbekämpande och brottsförebyggande verksamhet." (Bilaga 2 "Regeringens Lagförslag", 1 Kap. 4§, sid. 21)

2008-08-23 @ 23:00:21
Postat av: Andreas

Nu kan ju Reinfeldt skylla på Odenberg,Tolgfors och Åkesson och säga att han blivit förd bakom ljuset? :0

2008-08-23 @ 23:09:10
Postat av: Lupus

Rubriken på Odenbergs DN-artikel "FRA-spioneri mot utlandet berör inte vår integritet" kan översättas till: "Vi skiter i utlänningars integritet. I synnerhet skiter vi i dina utländska bekantas, vänners och släktingars integritet." Är detta Sveriges nya utrikespolitik?

2008-08-24 @ 12:07:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback