Nyhetsrubriker en söndagsmorgon

Invigningen hotad skriver svd
Oväder  och demonstrationer är underrubriker. Lustigt val av rubriker. Oväder och demonstrationer är det samma sak i svd`s ögon  eller i den kinesisks regimens? Svd sätter sina egna rubriker så då måste det vara tidningens synsätt som gäller.
Demonstrationstillstånd måste ansökas om innan demonstrationen genomförs precis som det är här i Sverige. Skillnaden är att här får vi välja plats så länge det inte stör den allmänna ordningen.I Kina får demonstrationen inte skada "nationella intressen".  Kineserna anvisar tre parker för tillåtna demonstrationer.  Struktur, ordning och reda och lättbevakat. Vilken snygg propaganda för regimen i Kina om det hålls demonstartioner i de parkerna varje dag.
-Se hit vi har yttrandefrihet. Vi följer FN`s deklarationen om mänskliga rättigheter. 
Ansökan ska inlämnas personligen. Vem vågar det?

Orkanoffer i Burma måste betala tillbaks hjälpen enligt svd och DN
Bönderna som tar emot hjälp från regeringen blir återbetalningsskyldiga. Redan fattiga och drabbade riskerar de nu livegenskap om de tar emot hjälp för att överleva. Vilken fruktansvärd situation. Vilken värld att leva i.

Något att ta efter för alliansregeringen i Sverige? Avkräva de arbetslösa och sjuka som får ersättning återbetalning i form av arbetsplikt i form av samhällsnyttigt arbete. Ny slogan för kampanjen att utrota utanförskapet kan bli:
 -Alla inne ingen utanför, det ska löna sig att bli hjälpt.
Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (m)  säger med anledning av att 20 000 utförsäkrade kan tvingas att söka socialbidrag:

- Några är så pass sjuka att de inte kan jobba och de ska ha sjukersättning. Sedan finns det de med arbetsförmåga som ska hjälpas aktivt till arbetsförmedlingen. För den tredje gruppen som är för friska för att vara sjukskrivna och för sjuka för att jobba ska vi göra aktiva insatser med mer rehabilitering och utbildning, som antagligen bekostas av en statlig ersättning och sköts av kommunerna, säger Husmark Pehrsson.

Sjukförsäkringen börjar allt mer likna den amerikanska.

DN`s första rubrik handlar om väder, blåbär och svamp.
Lämpligt för alla semesterhemvändare att se att värmeböljan orsakat blåbärsbrist. Kan bli problem för de som äter den rekommenderade koppen blåbär för att få finare hy. Blåbärsbrist i vinter då gäller det att tömma frysdiskarna på fysta blåbär redan idag.
Trösten kommer direkt då våtväder i augusti ger oss svampyra. Vilken tröst det är att det ska regna när jobbet börjar. Regnrock, stövlar och skogspromenader för att leta kantareller istället för bikini och solbad. Något att se fram emot.

Aftonbladet bjuder på Pridegalan i 70 bilder med rubriker som....  läs själva.
Människor ska ha rätt att leva sitt eget liv, att välja sin egen väg och få vara som de är. Det är en sanning som inte är självklar överallt. Homosexualitet är förbjudet i 70 länder och i Sverge ökar hatbrotten.  I stockholm  blev Pridetåget rekordlångt med 50 000 deltagare och 300 000 åskådare trots regnet.  Självaste drottningen med städhjälp gick med över Slottsbron. Ja inte den riktiga då förstås.


  Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback