Nördig, jag?

I Aftonbladet beskrivs den nya tidens nördar. Tjejer som vågar att ge plats åt sitt  intresse. Det är inte något man kan se på ytan längre. En tjejnörd ser inte ut som gamla tiders nördar och det är t o m inne och vara nörd enligt Frida Anter i  AB.
Nörd och nördig vilka taskiga ord. Eller är det så  att orden ger associationer till en  tönt, enperson som stänger in sig på sin kammare på grund av att hon/han inte kan hantera sina sociala relationer. Men se där så är det inte, i alla fall inte nu längre om det nu någonsin varit så.

-Test: Hur nördig är du? (AB)

1. Hänger du dig passionerat - kanske till och med fanatiskt - åt ett ämne?

2. Tackar du ofta nej till sociala aktiviteter för att kunna ägna dig åt det?

3. Kompromissar du med mat, sömn och träning till förmån för ditt intresse?

4. Lägger du överdrivet mycket pengar på det?

Om du svarar ja på tre frågor eller fler bor det med stor sannolikhet en nörd i dig!


 Får nog erkänna att det finns en liten,liten nörd i mig. Gillar jag något så får det ta tid. Då spelar tid och rum ingen större roll. Att ha en eller flera passioner är inte så dumt!
Hur är det med dig? Bor det en liten nörd i dig också?
Lägger Du ner din själ i något är chansen att lyckas  mätt i framgång stor påstås det. Se där, då är det bara att vänta då! 

 Nu är det här testet knappast seriöst. Visst är det skillnad på om Du ägnar dig åt något och hänger dig passionerat jämfört med om Du är  fanatisk. Fanatisk då är Du blind  eller snarare  enögd och har dessutom slutat lyssna. Och nog spelar det stor roll om Du tackar nej till social a aktiviteter till den grad att det blir tomt runt omkring  dig. Riktiga kompisar kan ta ett nej och ser när Du behöver vara för dig själv.
 Vad betyder det att spendera överdrivet mycket pengar? Vem har tolkningsföreträde här?
Jäklar vad nördig jag är nu som lägger ned tid på det här. Är det inte så vi tänker att aktiviteten spelar roll för hur mycket nörd man är och inte själva beteendet.


Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Joanna

Visst är det skönt att vara en nörd. En riktig hit.

2008-08-15 @ 20:56:22
Postat av: Betsy

Då måste man ju vistas i verkligheten hela tiden om man inte vore nörd. Tänk så tråkigt! Skulle inte stå ut. Att vara nörd höjer livskvaliten och är ett bra sätt att stå ut i en bister verklighet.

2008-08-16 @ 03:15:55
URL: http://heksann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback