FRA skiter i demokratin.

 Detta är sanslöst. Nu är det bekräftat. Nu är det allvar! 
Magnus Norell, som är forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut FOI, nämnde det i den första panelen under centerns hearing om FRA:

- "FRA spanar redan i kabel, om det var nån som trodde något annat, sa han." (Christian Engström PP)
Undra på att FRA-chefen envist kört sin linje om FRA-lagens förträfflighet hela sommaren . FRA lyssnar redan i kabel innan lagen vunnit laga kraft. Det är riktigt allvarligt!

Mark Klamberg som deltog på centerpartiets  hearing visar att: 
-"Sociogram förklarar hur FRA kan kartlägga människor utan att söka på ord och trots att information är hårdkrypterad". Med hjälp av ett sociogram kartläggs olika nätverk. Om Du får ett mejl från en person som ingår i ett nätverk som FRA är intresserad av så hamnar Du automatiskt på FRA´s bord även om Du har som vissa uttryckt det "rent mjöl i påsen". 

 Det här börjar likna bananrepublik och inte en välordnad demokrati. Om det finns någon som helst heder i politikerna reser ni er upp och säger STOPP hit men inte längre! Annars "skiter sig" verkligen demokratin. 
Hoppet står nu till att Europadomstolen jobbar snabbt. (AB)

Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , ,, ,, ,


Kommentarer
Postat av: Mike

Du har rätt.Mmm börjar verka som vi har med en högt uppsatt kriminell liga och göra.Då kan man fråga sig om vad alla andra har för planer.Vi bör ta tillbaks vårat land från dessa starkt förvridna fullbordade trauman som verkar ha fått för sig att alla oliktänkare ska utrotas och kartläggas i terrorismens namn.I Dont Buy IT,

2008-08-29 @ 17:45:55
Postat av: Peter PC Carlsson

FRA-lagen var ett sätt att begränsa spaningen som tidigare varit fri....Själv har jag varit mycket kritisk. En intressant artikel framkom i DNnyligen av Odenberg, tidigare försvarsminister. Jag rekomenderar att ni läser den. Den får mig som kritiker att tänka till och nyansera min kritik.

2008-08-29 @ 20:17:13
URL: http://enbart.blogg.se/
Postat av: Joanna

Uppgifterna om att FRA inte läser våra mejl låter ju lugnande om man inte tänker vidare. Kart läggning av vem du får mejl ifrån och till vem du skickar är förbaskat obehagligt och farligt. Rent mjöl i påsen men ändå misstänkt och avlyssnad kan bli resultatet.

2008-08-29 @ 23:30:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback