FRA-lagen kommer att klubbas

Statsminister Fredrik  Reinfeldt byter taktik och flörtar med socialdemokraterna. Han avslöjade i går att han vill ha en bred uppgörelse om FRA-lagen och räknar med ett samarbete med både socialdemokratiska partiet och miljöpartiet. Redan under Almedalsveckan visade s och mp att de inte avser att riva upp lagen men väl förändra den. En sådan uppgörelse knockar all intern kritik och gör att lagen kommer att klubbas igenom iriksdagen med vissa kosmetiska förändringar för att blidka opinionen mot lagen. 
Många är vi som undrat vilken dold agenda som finns bakom FRA-lagen. En lag vars syfte absolut inte står i proportion till konsekvenserna.  En lag som ställer Sverige vid skampålen då den kränker de mänskliga fri- och rättigheterna grovt.
En lag som ger FRA betydligt större resurser än vad många andra länder förfogar över.  Tidigt i debatten nämndes att underällseverksamheten är en byteshandel mellan bl a USA, EU och Sverige.  EU-bloggen visar att EU avser att inrätta ett  ett terroristcentrum i vilket i sig kan förklara FRA-lagens tillkomst. Svensson har vid flera tillfällen refererat till ett  avtal om underrättelsesamarbete mellan Sverige och USA.  Det ser ut som om FRA-lagen har varit  i säck innan den kom i påse. En viktig följdfråga är varför just Sverige? Är FRA-lagen i Sverige en testballong för andra stater som planerar liknande lagstiftning?

AB, SvD

Intressant?
Bloggat : Svensson , Opassande
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Olof Bjarnason

EU har redan sagt nej till brittiska versionen av FRA-lagen. Tyska versionen har dock gått igenom. Den tyska kommer således sannolikt att fungera som mall vid omskrivning. Vad detta innebär är jag inte säker på - vet inte vilket innehåll den tyska har.

2008-08-08 @ 15:26:36
URL: http://olofb.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback