Men hallå!

Vilket trams. En väska hur dyr den än må vara är knappast politik Låt Mona Sahlin ha sin väska ifred. En väska i knallröd färg  hon tydligen fått i present av en vän på sin femtioårsdag.
Mona Sahlin är höginkomsttagare och det är ingen hemlighet.   Tänk om hon nu skulle ha köpt den förbannade väskan för egna pengar? So what!

På twitter har Monas Sahlins Louis Vuitton-väska blivit en snackis. Jag trodde i min enfald att det var hennes förslag och uttalanden som var intressanta att diskutera. Det gick ju att göra politik av en Toblerone en gång. Är det vad vissa tänker?  Är detta valrörelsen a la 2010? Vilken ankdamm!

Om jag nu skulle gå och köpa mig en dyr väska eller något annat onödigt dyrt måste jag byta ideologi då? Nej så banne mig att jag gör.  Så det så!

Göran Greider är av motsatt ståndpunkt  och skriver på Newsmill: Mona Sahlins väska är ett hot mot socialdemokratin
Claes Borgdtröm sätter väskdebatten i rätt kontext med inlägget: Reinfeldts klocka 13 gånger dyrare än Sahlins skor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
i

Kommentarer
Postat av: Jinge

Vad du tar i!?Andas djupt och förklara sedan vad du anser om Sahlins omdöme. Verkar det solitt som det bör vara hos en socialdemokratisk statsminister?Jag ger mig attan på att hon skulle kunnat vara med Friggebo och försökt få invandrare i Rinkeby att sjunga med i We Shall Overcome...

2010-01-22 @ 16:47:59
URL: http://jinge.se
Postat av: annarkia

@Jinge

Allvarligt talat vad har hennes handväska med politik och omdöme att göra.

En väska hon fått i födelsedagspresent en fin väska den kan hon väl få använda utan rubriker och ståhej.

Hon borde väl för sjutton bedömas efter andra kriterier än yttre attribut.

2010-01-22 @ 17:06:47
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: Joanna

En väska för 6 000 kronor sticker i ögonen. Det måste Du väl ändå hålla med om.

2010-01-22 @ 17:12:49
Postat av: Morgan

Både annarkia och Göran Greider har en poäng här.Väskdebatten kan dock ses som en avart av politikens medialisering, den innebär ett enormt "energiläckage" och drar blickarna från viktigare frågor.Vi kan vänta oss liknande eller värre muck-rackings när valdebatten börjar blossa upp framöver. En enkel fråga: Vem ställde väskan där?

2010-01-22 @ 17:54:42
URL: http://morganwilhelm.wordpress.com
Postat av: Heksann

Jag måste hålla med Annarkia och Morgan. Väskdebatten får oss att förlora focus på vad saker och ting egentligen handlar om och tar kraft från det som är viktigt nämligen de politiska frågorna. Väskan är helt ointressant.

2010-01-22 @ 18:25:35
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: blues

Efter allt mediedrev med AQnna Anka, som tydligen kommer att fortsätta, och allt annat trams pressen ägnar sig åt så är jag inte ett dugg förvånad över att Monas väska "sticker i ögonen". Undrar bara, i all min naivitet, i vilkas eller vems ögon?

SEB:s vd Annika Falkenberg tjänar, som bekant, 100 000 kr - om dan och den här gången kommer med stor sannolikhet inte att tacka nej till de frikostiga bonusarna reserverade för makteliten. Så vitt jag vet så arbetar hon inte som privat företagare så - är det inte något som borde "sticka i ögonen" mer än Monas väska? Att borgarna fortsätter driva med sitt hårda system - få mindre men betala mer, som gäller de utsatta, sjuka, arbetslösa, gamla mm. det är väl något som borde ännu mer sticka i ögonen, i synnerhet alla de cyniker och hycklare som blivit plötsligt äcklade av en 6000-väska.

Vi lever i ett jävla konsumera-mera samhälle där det ytre har blivit viktigare än det inre. Är man snygt klädd i dyra märkeskläder innehållande en äkta Rollex-klocka med massa guld-prylar på sig då är man "inne", men då ska man inte tillhöra nåt politiskt parti för då kan det sticka i ögonen - allt detta är väl för "vanliga människor", eller?

En vanlig tv, dator och tom. mobil kostar lika mycket som den jävla Vuitton-väska och som en större del av den svenska befolkningen äger, plus lite extra och lite till, men det sticker inte i ögonen, eller hur. Mona borde helst gå iklädd second hand kläderna med lite tilltuggade skor och en gammal väska hon kanske köpt på loppmarknaden. Då skulle alla de "det-sticker-i-ögonen"- kännare bli glada och hålla käften. Men då skulle våra skvaller-tidningar inte ha något aktuellt att skriva om - förfäeligt och hemskt.

Gott folk, det är Monas ord, handlingar och hennes ideer hon kämpar, slåss och står för som ska räknas, absolut inte hennes väska hon dessutom fått i present. Det är inte våra dyra bilar,båtar, lägenheter och villor som räknas utan det vi gör som människor.

2010-01-23 @ 17:29:08
URL: http://www.daladissident.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback