Kyla och nya stövlar.

Tänk att vi fick en riktig vargavinter med kyla och snö mitt i staden. Vackert, så vackert överallt. Nu lägger sig Vättern och jag är tacksam över att det är packis. Blankis lockar  dödsriddare ut mitt på sjön. Jag får bokstavligt talat kramp i strupen och sätter i halsen av rädsla när jag ser våghalsiga skridskoåkare åka fram och tillbaks på sjön.

 

Lamporna har slocknat och cyklarna har frusit fast i isen under snön.

 

 

Stackars människor som fryser i sina lägenheter och hus. Är det av snålhet eller okunskap fastighetsägarna inte sköter pannan rätt i kylan? I "Vätterutsikt" fungerar värmen perfekt. Fjärrvärme är inte så dumt trots allt. Inte så lite skadeglad är jag över att jag propsade rätt elavtal inför kylan. Se där min intuition ska man lita på! Eller var det trygghetsnarkomanen i mig som träffade rätt den här gången? Men skrattar bäst som skrattar sist. Stängs strömmen av hjälper inget avtal.

Vem ansvarar för att kärnkraften strypts mitt i kylan? Översyn borde väl i rimlighetens namn göras när efterfrågan el är som minst. Där ser man hur det går när samhället låsts fast i storskalig elförsörjning!

Nu har termometern börjat krypa upp
från -14 till -6 . Ska skynda mig ner på sta´n  och köpa ett par varma stövlar. Dragkedjan i mina stövlar gick sönder på nyår och ligger hos skomakaren som har semester.  Visst får man då unna sig ett par nya?

Får inte glömma värmeljus och stearinljus och hälla upp reservvatten i alla flaskor och kärl ifall ifall...

telaterat i media: SVD SVD DN SYD
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
i

Kommentarer
Postat av: blues

Här hoss mig är det för närvarande -22 (men bättre än -40 som i närheten) och jag kan inte gå ut - huvudet friser direkt efter bara några minuter och jag får ont. Och att köpa nya stövlar kan jag inte - har inte råd och måste vänta på "bättre dagar" (starkt tveksam om de kommer).

Håller med när det gäller kärnkraften - man ska se till att allting funkar när allting är lugnt, inte tvärtom. Men med tanke på vår regerings förmåga att förutse och åtgärda problem är det inte konstigt att inte ens värmen funkar som det ska.

2010-01-09 @ 18:26:57
URL: http://www.daladissident.bloggplatsen.se
Postat av: annarkia

@blues

Håll dig för allt i världen inomhus. Temperaturen ökade rejält under dagen här hos mig till -4 och har nu börjat falla ned igen till -5 :)

Jag har egentligen inte heller råd så det var ju tur att de jag ville ha inte fanns i min storlek.

2010-01-09 @ 20:11:58
Postat av: Heksann

Här är det iskallt ute och bara 18 grader inomhus. Men vacker är det.

2010-01-10 @ 10:39:37
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: annarkia

@heksann

Har Du luftat elementen?

2010-01-10 @ 11:50:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback