Kollektiv bestraffning.

Kollektiv bestraffning av vargflocken i Skånes djurpark. Vem vill besöka en park som agerar så? Fyra vargar var på rymmen på grund av att hägnet inte var tillräckligt starkt Vad gör personalen då? Lagar och förstärker och flyttar på rymlingarna? Nej hela vargflocken avlivas. För djävligt  är inga överord. En osmaklig överreaktion hos ansvariga i djurparken. 


-"Vargflocken i Skånes djurpark bestod 2009 av 15 djur. I hägnet fanns enligt uppgift 12".(AB)

Vargar är det skottpengar på denna vinter vare sig de vistas i skogen eller bakom stängsel. I skogarna går nu vargungar utan föräldrar. Överlever de den starka kylan när de inte lärt sig jaktens riter ännu? En jakt som liknats vid rena rama Vilda Västern.

Dags att tillsätta en ombudsman för vargens rättigheter.  En person som har kunskap om vargens beteende.  Den personen hade satt upp ett varnande finger  mot Skånes djurpark som placerat vargar bredvid kronhjortar.

Lyfter fram följande meddelande som jag fått i kommentarsfältet:
-Itha Eriksson - Värmland

Hej!

Den 17 Januari kl 14:00 ska en manifestation hållas på Mynttorget i Gamla Stan i Stockholm!
Det är ytterst viktigt att vi är många den dagen. Jag ber om hjälp här. Även om DU inte kan komma kanske du känner någon som kan? Ni som är med i FaceBook kan använda er av linken nedan. Klicka på länken eller kopiera den och sätt in den i ditt adressfönster och bjud in mer folk, uppmana dom att i sin tur bjuda in fler. Så att stafettpinnen förs vidare hela tiden. Har ni frågor så maila till vargmanifest@gmail.com. Tack för er hjälp!

http://www.facebook.com/event.php?eid=263619581162&ref=mf#/event.php?eid=243959427594&index=1

2010-01-09 @ 23:02:26
URL: http://www.facebook.com/event.php?eid=263619581162&ref=mf#/event.php?eid=243959427594&index=1
Tidigare inlägg: 
Bloggat: ScaberNestor, Svensson
Media: AB, AB, DNSydSv, SvD , GP
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Intressant
Kommentarer
Postat av: Pelle

Kollektiv bestraffning -nej! Alfatiken var en av de fyra som hade rymt vilket skapade fullkomlig kaos i flocken. En kaos som de aldrig hade klarat att reda ut i ett hägn (de kommer inte undan tung mobbning och kan inte vandra vidare för att själva bli alfa) och där säkert en del individer hade fått gå ett plågsamt öde till mötes. Djurparken agerade enligt det som var tvunget att göras. Djurparken var glada för sina vargar och ville ha sina vargar tillskillnad från de där 12000 jägarna som det osa varghat om under licensjakten. Detta VAR tragiskt, men tyvärr inget annat att göra!

2010-01-10 @ 21:14:14
Postat av: Anton

Nordiska Rovdjursnätverket har polisanmält händelsen på Skånes djurpark.

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/misstaenkt-skadegoerelse-paa-skaanes-djurpark-polisanmaeld-360326

2010-01-11 @ 19:32:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback