En riktig vargavinter

Hur klarar sig ungdjuren i kylan när alfa-djuren skjutits ihjäl ? Var ska vargungarna hitta föda när de inte hunnit lära sig jaga ännu? Det kan med tanke på kylan bli en vargavinter på riktigt.

Kylan har hela Sverige i sitt grepp och om man får tro löpsedlarna är mer kyla på väg.  Hur var det nu med kolidioxidutsläppen och uppvärmningen?

 

Upp emot 15 centimeter nysnö gör det svårt för fåglarna. Smög mig ut och la lite bröd på balkongräcket och blev direkt omsvärmad av måsar och kajor.  Inte alls populärt hos vän av ordning. 

Hur går det för hemlösa, de som saknar bostad i kylan? -10C och prognosen lovar -16C i Jönköping medan   andra orter  har haft närmare -30C under natten. I Hemavan slog man köldrekordet. Där var det -38.8 grader i natt. Det kan bli ännu kallare!

Hur gårdet för huset vid kusten i kylan? Där är det allt som oftast problem med elen.  Vi tömde aldrig systemet men  stängde som tur är  av vattnet. 50 mil på isiga och snöiga vägar lockar inte direkt, Vi får se om någon i familjen vill  offra sig.

Vågar jag säga att jag gillar snön? Det gör jag. Vitt, vitt överallt och varenda gren är klädd i vinterskrud. Isen på trottoarerna täcks av knastrande snö och broddarna kan ligga kvar på hyllan. Det isar så skönt i kinderna under promenaden och  jag har nästan hela sta´n för mig själv. Var är alla? Kurar hemma i skydd mot kylan?

Ska Du gå ut i kylan klä på dig ordentligt och var i rörelse Du blir lätt nedkyld annars. Glykol i kylaren , fungerande vindrutetorkare och godkända vinterdäck är ett måste. Och glöm för allt i världen inte varma kläder.


Bloggat: Jinge om kylan som drabbar Fjollträsk, Scaber Nestor som ser likheter mellan vargjägarnas argument och japanska valfångare, Svensson pekar på att 2000 vargar får plats i Sverige
Media:svd2345 dn 2 ab2345
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
i

Kommentarer
Postat av: Morgan

Inga vårtecken således!?

2010-01-06 @ 18:25:55
URL: http://morganwilhelm.wordpress.com
Postat av: annarkia

@Morgan

Nej inga snödroppar ännu.

2010-01-06 @ 19:26:20
Postat av: Anonym

Fina bilder. Hur kallt är det idag?

2010-01-07 @ 11:10:27
Postat av: annarkia

Under dagen -6C och uthärdligt.

2010-01-08 @ 02:14:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback