Ett slag under bältet mot de som byggt vår välfärd.


Efter helgen dimper ett  kuvertet från pensionsmyndigheten ned hos över 1 miljon pensionärer. Inuti finns besked om hur mycket pensionen sänks nästa år. 8 av 10 får sänkt pension. Det är den så kallade bromsen som tryckts ned. Den broms som aktiveras i dåliga tider. Ett system som  infördes under förra regeringen i samförstånd med den dåvarande oppositionen

För sittande regering räcker det inte med en inbromsning utan har även lagt in  handbromsen med ett  jobbskatteavdrag som missgynnar de som hela sitt liv jobbat och byggt välfärden i vårt land.  Vid det här laget känner väl alla till att alliansen betraktar pensionärer som ett skattefrälse, en tärande grupp som ska betala mer i skatt än om de varit kvar i jobb. Inget annat jämförbart land hanterar sina pensionärer så illa..
Pensionärerna med sin högre skatt är med att subventionera det fjärde jobbskatteavdraget tillsammans med sjuka och arbetslösa.

Nog kommer sådan   politik att straffa sig
. Det är fyrtiotalisternas tur att dra sig tillbaks för att ge plats för yngre förmågor. Det är en ny  kull pensionärer som inte lär sitta still i båten. Inte lär alliansen få förnyat förtroende att styra landet  efter valet 2010. Loppet torde var kört. Det hjälper knappast att ledarsidorna i tidningar som SvD  agerar vallokomotiv åt alliansen.

Tidigare inlägg: Locket på för att kväsa oron.
Bloggat: Krassman ClaesKrantz Jinge Peter Andersson
Media:   DN, SvD1 Ex
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
i

Kommentarer
Postat av: Heksann

Detta är inte klokt! Det kan vi absolut inte gå med på. Dags för oss väljare att dra i bromsen för alliansen.

2010-01-10 @ 10:36:04
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: Joanna

Alliansen behandlar alla som inte arbetar oberoende orsak som tärande.

2010-01-10 @ 11:54:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback