Det är politiken som avgör.

Rödgröna blocket har ett rejält övertag över alliansen även i sifos mätning av opinionen.  10 procent  tyder på att alliansen fått betala för den politik som försatt så många i utanförskap. En politik som vridit decenniers reformarbete bakåt i tiden , till en tid då människor fick stå med mössan i handen för att klara sin överlevnad.


-"Men ju mer de rödgröna måste precisera politiken, desto mer ökar allianspartiernas möjligheter att knapra in på försprånget", skriver SvD.Det tror jag inte alls på. Siffrorna pekar på att en majoritet  vill ha ett samhälle där välfärden gäller alla oavsett om man är gammal eller ung, sjuk eller frisk, har arbete eller blivit uppsagd. Välfärd är inte gratis och med  alliansens politik finns snart inga skattekronor kvar att finansiera en välfärd för alla. Med den  politiken  får vi betala mer ur egen ficka som raderar alla jobbskatteavdrag. Resultatet blir att  några kommer att ha råd medan andra får vara utan omsorg. Ett system som allt mer liknar det amerikanska med värderingar som inte platsar i Sverige. Skattesänkarretoriken fungerar inte när vi ser att den drabbar andra och i slutänden oss alla.

Man kan bara hoppas att debatten fram till valet kommer att  handla om och därmed tydliggöra att de två blocken står för två olika sätt att se på människor och samhälle och att det är det som kommer att avgöra vem som får förtroende att bilda regering efter den 19:de september.

I kvällens Agenda möts de två huvudkandidaterna till statsministerposten och låt oss hoppas att det blir en debatt där politikens innehåll och blockens skiljelinjer  tydliggörs när det gäller jobben, välfärden och miljön.


Bloggat: Peter Andersson, Röda M-ö, Claes Krantz
Media: DN AB Sydsv Dagen HD Ex, GP,Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anton

Det finns en gradskillnad mellan blocken som är nog så viktig men knappast någon artskillnad.

2010-01-24 @ 16:54:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback