En politik som straffar sig.

En politik som slår mot människor som redan ligger gillas inte av opinionen
. Demoskops senaste opinionsundersökning ger egen majoritet åt miljöpartiet och socialdemokraterna medan alliansen  pulveriseras. Det straffar sig att föra en politik under falsk flagg. En ökning av utanförskapet blev resultatet av alliansens  så kallade arbetslinje.  Ett sjukförsäkringssystem som totalt kollapsat och ställer sjuka utan försörjning är inte det samhälle de flesta av oss vill ha.   Lägger vi därpå alla dessa dåliga beslut om Vattenfall, kärnkraft, vargjakt och SAAB så kan skeppet bara sjunka.

Demoskops opinionsundersökning pekar på att vi är på väg in i ett tvåpartisystem  Ett delat Sverige där minoriteter får svårt att göra sin röst hörd.

Ler när jag läser ledaren i Svenska Dagbladet som vill göra gällande att alliansen sitter inne med dugligt ledarskap.  Lite ödmjukhet borde väl även den regeringsstödjande ledarsidan kunna ägna sig åt i tider som dessa. En eloge ska i alla fall Maria Eriksson  ha när hon så tydligt tecknar bilden av ett samhälle från igår. Ett samhälle Reinfeldt drömde om när han skrev "Det sovande folket",   ett samhälle med stora klyftor som gynnar de som redan har.

De värderingarna tillhör en gången tid och hör inte hemma i Sverige. Vi har lärt oss att bakom regeringens dimridåer finns en karg verklighet. Den verkligheten går inte att kommuniceras bort.   Skattesänkarpratet fungerar inte när vi ser att den drabbar andra och i slutände oss alla.  Husmark Persson var också tydlig när de nya sjukförsäkringsreglerna infördes
-"det är för att betala sänkta skatter som vi sparar på det sjuka "

Nu försvarar hon envist systemet för systemets egen skull och glömmer de människor som drabbas. Hon vägrar att se utfallet av de ändrade sjukförsäkringsreglerna och skyller på överdrifter och  försäkringskassans hantering. Nu visar en undersökning att försäkringskassans bedömningar istället varit för generösa.

Media: AB Expressen DN SvD

Bloggat: Peter Andersson, Martin Moberg, Ilsemari
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Madde

Att som Husmark-Persson gör kalla sanna berättelser för överdrifter är höjden av nonchalans.

2010-01-16 @ 18:09:49
Postat av: AxelLever man i en bubbla är det svårt att se verkligheten som den är.

2010-01-16 @ 18:11:38
Postat av: annarkia

@Madde

@Axel

Hon förtränger verkligheten för att slippa ändra uppfattning. En försvarsmekanism en politiker borde undvika.

2010-01-16 @ 18:13:58
Postat av: Joanna

Enligt en undersökning TCO gjort kommer endast en bråkdel av de 17 miljarder som regeringen satsat för att få tillbaks sjukskrivna i arbete att destineras till rehabilitering. TCO varnar också och pekar på att Socialförsäkringsministern själv kalkylerar i en radiointervju

(från 18 november) med att ett antal av de personer som berörs kommer att få söka

försörjningsstöd i kommunerna.Läs rappporten här: http://www.tco.se/FileOrganizer/TCOs%20webbplats/Publikationer/rapporter/TCO-granskar/2009/1509%20Sista%20steget%20i%20rehankedjan_W.pdf

2010-01-16 @ 18:32:01
Postat av: Amer Al-bayya

USAs politik måste ändras.Vad är och vem är Al-Qaida,USA-CIA-AIPAC????

De politikerna Bush,Blair,Rice, Israels ledare, eller AIPAC, Obama, USAskongress eller EUs ledare kommer aldrig att erkänna något brott eller orättvist krig-Blair har rättegång nu för Irak-kriget-..Kanske erkänner de om 20 år när de skriver en bok och skaffa mer pengar på dålig politik och på dåliga brott med fega krig.....De politikerna ska stoppas och straffas och ersättas..

Vad och vem är kristna sionister??..israelister,israelism,judextremister,sionism

osv..Vad är det??..Är det högerextremism??.Är Bush kristen sionist??Vad och vem är AIPAC??vem är USAs kongress??.Vem styr USAs politik i Mellanöstern??.Vet USAs folk om allt detta???..Var är alla FN:s resolutioner mot Israel,USA??.Varför Irak men inte Israel??.Vem ger stöd till Israels kärnvapen och förbjudna vapen-fosfor och DIME bomber m.m.??..

Vem hjälpte Al-Qaida i Afghanistan mot Rysslands ockupation av Afghanistan??

Fick Al-Qaida vapen från USA,CIA???.Vad hände mellan USA och Al-Qaida före 11/9 i USA,CIA??..

Varför var 11/9 i USA??..Har USA lovat Al-Qaida att befria Palestina efter Afghanistan??..

Vill CIA säga något till oss .??..Vi måste veta alla fakta och sanningen,USA och FN…..

Befria Palestina nu..nu…,USA..Vem betalar USAs stöd till Israel??.Varför försvarar USA Israel orättvist??..Stoppa USA,världen.

2010-01-18 @ 15:37:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback