Våga se och tala!


Uppdrag granskning om Marie-Louise som i förtvivlan tog sitt liv upprörde och skakade om. Programmet visade hur en människa i nöd kan reagera efter försäkringskassans besked om att  sjukersättning inte längre gäller.  Har Du missat programmet kan du se det HÄR.

Programmet har också skapat en annan debatt
.
Ilsemari frågar
-"Ska man överhuvudtaget ta upp enskilda människors självmord och använda de  som argument i sjukförsäkringsdebatt?"

Ilsemari drar slutsatsen att det skulle vara än mer oroande om vi la locket på och inte reagerade eller vågade tala om det. Regeringen varnades också för risken för självmord skulle kunna bli en konseksvens av de nya sjukskrivningsreglerna.

Vi kan aldrig försvara ett system för systemets egen skull inte heller avhålla oss att kritisera de som skapat systemet och fortsätter att försvara det. Att lägga locket på skulle vara förödande för alla de som  nu drabbas av ett system med omänskliga och fyrkantiga sjukskrivningsregler.  De som trots läkarintyg på motsatsen bedöms ha arbetsförmåga och därför fråntas rätten till sjukskrivning och ska ställa sig till arbetsmarknadens  förfogande måste få upprättelse. Ett sjukt system måste kritiseras..


Liselott Olsson skriver i Aftonbladet att det är något
sjukt över debatten om sjukskrivningar:
-"Låt oss prata om hur länge sjuka ska behöva vänta på hjälp istället för hur länge de ska ha rätt att vara sjuka. Låt oss diskutera vilka incitament myndigheter och arbetsgivare ska ha för att erbjuda rätt stöd på vägen tillbaka till ett friskt och aktivt liv."
Försäkringskassan säger sig följa regler som regeringen bestämt. Regeringen pekar på försäkringskassan. Reinfeldt är nöjd och säger att man får räkna med att människor kommer i kläm när förändringar görs.

Människor blir inte friskare för att de blir fattigare. Marie-Louise fråntogs sin försörjning.
-"Vad har man vunnit på det? Ingenting. Alla har förlorat på det."(Marie-Louises läkare)


Bloggat: Ilsemari, Ronny Åkerberg, Lena Alun, Trollhare
Media: AB 1 2 3
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , i

Kommentarer
Postat av: heksann

Tyvärr är det nog inte det enda fallet. Själv har jag hört om ett liknande fall av en som känner en som...och det är ju inte så konstigt egentligen med tanke på vad människor ställs inför med detta nya system. detta måste verkligen ifrågasättas.

2010-01-15 @ 19:39:11
URL: http://heksann.blogg.se/
Postat av: Anonym

Enligt demoskop skulle alliansen vara helt utplånad om det vore val idag.

2010-01-15 @ 23:31:05
Postat av: annarkia

@heksann

människor offras för ett icke-fungerande system

2010-01-16 @ 18:19:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback