Arbetsköparnas marknad

Nu räcker det inte med att stå med mössan i hand. Har du fel mössa kan du stå där utan jobb. Att Du sköter ditt jobb perfekt spelar ingen roll inte för vd:n på en privat förskola i alla fall.
Fel mössan på profilbilden i Facebook ledde till att en barnskötare inte fick sitt vikariat förlängt. Ja nu var det inte mössan utan texten på mössan det gällde.

Tro nu inte att yttrandefriheten är en garanti. Personer  som uttalat kritik om jobbet Facebook eller i ett blogginlägg har fått sparken. Nu är det iofs skillnad på vad som läggs ut på  Facebook och vad som skrivs i ett blogginlägg även om gränsen mellan vad som är privat och vad som är offentligt håller på att suddas ut.


Att det är arbetsköparnas marknad
visade Uppdrag granskning på i veckan. Nu kan Du bli varslad och uppsagd från ditt jobb för att direkt mer eller mindre få komma tillbaks till samma jobb men med hjälp av en mellanhand. Bemanningsföretagen suger upp varslad personal och ser till att de hyrs ut till samma jobb och arbetsplats men på helt andra villkor än vad som gällde då du var anställd på företaget. Stå till förfogande dygnet runt och jobba vilken tid som helst på dygnet och det utan övertidsersättning, det kallar arbetsköparna flexibilitet medan jag vill påstå att det liknar slavkontrakt. Förfaringssättet sätter arbetsmarknadspolitiska lagar helt ur spel.

Se hela programmet HÄR.

Och så till slut centerns  förslag om att privatisera arbetsförmedlingen.
Vilket hugskott!
Blir det fler arbetstillfällen för att man privatiserar arbetsförmedlingen och inför en jobbpeng? Vems valfrihet gynnar det? Jo, jag vet alliansen tror att marknaden löser alla problem.

Vad det ä som är på gång visar posten i Umeå där äldre personal sägs upp i strid mot LAS. En lag som alliansen helst ser hamnar i soptunnan.


Bloggat: Svensson, Ronny Åkerberg, Peter Högberg, Ilsemarie


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , mcdonalds,   , , demokrati, , , iKommentarer
Postat av: Sköterskan

Är man så djävla korkad som (man) om man nu arbetar i ett kvinnodominerat yrke som barndagverksamhet eller vård och springer omkring med texten ”Pornstar” på mössan så får man skylla sig själv eller så vill man inte ha något arbete.Kallas anpassning till verkligheten och rådande omständigheter.Manlig Sköterska.

2010-01-23 @ 16:37:15
Postat av: Ailas

Hm... nog tycker jag att mannen visade sällsynt dåligt omdöme; han bör ju faktiskt ha föräldrarnas förtroende.Däremot vågar jag inte ha någon klar uppfattning i antällningsfrågan, inte mer än jag är helt på det klara med att många arbetsgivare kör med tämligen strama tyglar idag. Vi är mer och mer som marionetter i det Stora Spelet.

2010-01-23 @ 20:13:10
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: HDR-fotografen

Glöm inte kastrera dig med, du omanliga sköterska. Kanske den bästa anpassningen tillsammans med barn i din värld. I min värld har föräldrar eller arbetsgivare inte ett skit med hur jag klär mig hemma.

2010-01-23 @ 20:20:18
URL: http://stilbild.nu/fotograf

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback