"Svinaktig" mediebevakning


Nu borde den hysteriska bevakningen av svininfluensa som förväntades drabba var tredje person  lugna ned sig.
Smittskyddsinstitutet och Socialstyrelsens prognos har helt kommit på skam
-När skolorna börjar, när semestrarna är slut då kommer vi att få se en våg av smittade var budskapet från smittskyddsinstitutet.
Någon influensatopp har vi ännu inte sett ljuset av.
-Toppen kommer om några veckor är det senaste beskedet.

Vi får väl se hur det blir med det. Spridningen går  betydligt långsammare än väntat. För de allra flesta ger svininfluensan dessutom milda symtom. Den är med andra ord beskedligare än en vanlig säsongsinfluensa. Betydligt färre kommer att dö än i en vanlig säsongsinfluensa. Unga kommer dock att drabbas värre än andra. De som är 50+ har härdats i tidigare influensor.
Om vi inte lider av nedsatt immunförsvar, har astma, diabetes eller hjärtsjukdomar och är 50+ varför ska vi då vaccinera oss? Vaccin är inte att leka med. En sväng av svininfluensan kan ju t om ge skydd mot kommande influensor och om den nu kommer, mot en andra våg av svininfluensa.

Medias hysteriska och "svinaktiga" ältande om den nya influensan kan ge större skadeverkningar än själva A/H1N1 viruset.Samtidigt som smittskyddsinstitutet ändrar sina prognoser  får vi allt mer information om vaccinets biverkningar.

Steve Lando  resonerar om vaccinets skadeverkningar och kallar vaccinet svinaktigt vaccin. Röda Malmö tror att influensan snart kan vara över och det före vaccinet levererats.  Jinge funderar över om inte fler farliga sjukdomar är på väg.

Media:AB, AB2, SvD SvD2 DN DN2 Exp Sydsv Sydsv2 Sydsv3
Bloggar om svininfluensa,politik, samhälle,I

Kommentarer
Postat av: Steve Lando

ja, det är ganska komiskt, att fastän Sverige då var nästan först på plats med vaccinbeställningar (helt i onödan, men det är klart, bättre att va förberedd om det hade varit nya Digerdöden) så basuneras det ju nu ut att toppen av epidemin snart är nådd. Vaccinet kommer några månader därefter:)Här sitter man o jag känner inte en endaste människa som drabbats, ja så vitt jag vet, de kanske är döda.

2009-09-11 @ 14:06:57
URL: http://stevelando.blogspot.com
Postat av: Jenny

Jag måste bara kommentera Steve Landos fantastiskt korkade inlägg. Det är ju helt uppenbart att du inte förstått någonting!!!! Att vi tar vårt ansvar och håller hög beredskap(skärpt handhygien,infoflöde, restriktioner mm)är kanske förklaringen till varför epidemin inte nått den förväntade nivån. Sen är det så att influensan är som farligast för vissa riskgrupper och det är främst dem som ska skyddas och det gör vi genom att solidariskt sätta stopp för spridningen genom skärpt handhygien och vaccination. Och du,istället föra att håna var tacksam för att du inte känner någon drabbad!!!

2009-09-11 @ 15:51:31
Postat av: Steve Lando

någon vaccination har ju inte satts igång än så det kan ju näppeligen ha hjälpt till att hindra någon plausibel spridning.Handhygien, ja, det är bra att folk har som vana att tvätta händerna, med vanlig tvål och vatten. Det är bra att denna information sprids....det vore ju då på tiden, något hundratal år efter detta påkomms.Restriktioner? Nej tack o lov för det.Riskgrupper, ja de som Annarkia nämner här ovan bör absolut ta vaccinet sedan när det kommit till hands, d.v.s. diabetiker, dåligt immunförsvar, astmatiker, dåligt hjärta, m.m.Andra riskgrupper, t.ex. barn och havandes, bör under inga omständigheter ta det kvicksilveraktiga vaccinet. I alla fall inte om de vill skydda sig själva och sina barn.Att solidariskt ta farliga läkemedel för att andra eventuellt kan drabbas av en mild förkylning varhän kanske under en promille dör? Nej tack, vi lever inte i den formen av totalitärt samhälle.

2009-09-11 @ 16:03:10
URL: http://stevelando.blogspot.com
Postat av: Steve Lando

ett litet tillägg bara:)den s.k. 'nya döden' har ju en spritt sig särledes i andra länder heller, så det har nog inte så mycket med 'svenska beredskaper' att göra. Men keep up the god work!

2009-09-11 @ 16:14:02
URL: http://stevelando.blogspot.com
Postat av: Johan Niklasson

Svininfluensan testar svenska journalistiken och publikationers integritet. En nydefinierad pandemi får onekligen en hel del konsekvenser. Ett otestat vaccin med giftiga ingredienser väcker frågor. Tamiflu ger 12 timmar mindre sjukdomstid men samtidigt svåra psykologiska effekter, ibland till och med självmord. Ett vaccin görs för ett virus som nu är mildare än en vanlig influensa. Detta vaccin kan inte ha någon effekt på en ny mutation - ingen i sveriges journalistkår ens nämner detta! Svåra bieffekter inklusive dödsfall och förlamningar för tusentals svenskar - fullständigt tyst! Och så klagar ni på att folket blir tvungna att bilda sig egna uppfattningar och teorier om vad som egentligen pågår. Att vacciner faktiskt helt ifrågasätts på goda grunder lyser med sin frånvaro. Journalisterna i sverige är antingen dumma eller kontrollerade. Inget journalistiskt arbete görs vad gäller svininfluensan - det får medborgarna själva ta hand om. En skandal. Svenska media har verkligen inte imponerat hittills. Politisk styrka är tydligen att rätta sig i ledet och rapa upp pressmeddelanden och officiella uttalanden. Var är undersökningarna, frågorna, grävandet och den objektiva granskningen? Gammelmedia är en del av etablissemanget, makten och lögnapparaten i samhället. Hur känns det? Sover ni gott? Någon skam har ni väl inte kvar i kroppen? Vill man veta vad som pågår får man lita till helt fristående källor som www.theflucase.com och andra.Undersökande journalisten Jane Burgermeister stämmer WHO för folkmord – http://www.theflucase.com

2009-09-11 @ 19:05:01
URL: http://www.theflucase.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback