Orwells skulle ha fått skrämselhicka.


I sin regeringsförklaring talade Fredrik Reinfeldt om Mänskliga rättigheter. De mänskliga rättigheterna som är grundpelaren för varje demokratisk stat har en given plats vid ett sådant tillfälle som igår vid Riksdagens högtidliga öppnande. Reinfeldt talade med kluven tunga då han i spetsen för regeringen och med stöd av riksdagen drivit igenom FRA-lagen som kommer på kant med  Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna.

Regeringens förslag "Förstärkt integritetsskydd vid signalspaning" ligger idag på försvarsutskottets och andra riksdagsutskotts  bord. Tre jurister som intervjuas i Dagens Nyheter menar att FRA-lagen kan vara olaglig då den strider mot de mänskliga rättigheterna:
-"Regeringens ändringsförslag innehåller förbättringar men är inte tillräckliga, anser de.[...]
FRA-lagen befinner sig farligt nära, eller rent av på fel sida av gränsen när det gäller konventionens artikel om rätt till skydd av medborgarnas privatliv och korrespondens. Särskilt kritisk är han till oklarheterna kring FRA:s hantering av trafikdata.
"


FRA-lagen möjliggör fortfarande automatiserad massavlyssning av hela befolkningen.

HAX undrar om riksdagsledamöterna överhuvudtaget begriper vad det är fråga om när det gäller trafikdata.
Mark Klamberg säger i DN:
-"Man har inte begränsat omfattningen av lagring och registrering av trafikdata på något meningsfullt sätt och det finns inga tydliga begränsningar för överföring till andra länder heller. Det är öppna spjäll över allt när det gäller det här med trafikdata."IPRED-lagen som sätter rättssäkerheten ur spel var inte heller något som bekymrade Fredrik Reinfeldt.
I spåren av IPRED-lagen tvingades Black Internet  att stänga av Pirate Bay efter ett beslut av Stockholms Tingsrätt . Flera var vi som undrade om Sverige försökte föra in Telekompaketet bakvägen
-"I dag startar Victor Möller, som är vd på Black Internet, sajten Open Internet." (P3
Syftet är att starta en fond som ska göra så att operatörer inte ska tvingas stänga av sina kunder från nätet i framtiden.

Kulturbloggen anser att Vilda  Västern är här apropå det faktum att internetleverantörer ser sig tvingade att gå samman för att möta hoten från filmbolagen.

Nu är det upp till bevis för de partier och riksdagsledamöter som sagt sig vara emot FRA-lagen.
Se till att Orwells "1984" inte blir en realitet i Sverige.
-Riv upp lagen , gör om och gör rätt!
Piratpartiet, det partiet som tagit strid mot övervakningslagar  och kränkningar av den personliga integriteten lär annars få mer vind i seglen. Något jag personligen applåderar. Ett parti som tydligt tar strid mot övervakningssamhället behövs i Sveriges Riksdag.

Pingat på Intressant?
Fler som bloggat: Scaber NestorMark Klamberg , Jinge,
Media:DN123
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback