En sockerbit som blev en smula.

Vem tror aliansen de kan lura med dagens stora överraskning. Skattesänkning med en hundralapp i månaden till pensionärer. 3,5 miljard ska det kosta. Jämför det med de 80 miljarder som är priset på jobbskatteavdragen.

Inte blir det  mer i plånboken heller
då den så kallade bromsen vid dåligt finansläge slår till nästa år med full styrka med  4300 kronor mindre för genomsnittspensionären.  Ekvationen går inte ihop.
Tidningen Riksdag och departement har granskat alliansens förslag:
-"Nu lovar regeringen sänkt skatt för pensionärerna. Men genomsnittspensionären får trots skattesänkningen mindre kvar i plånboken nästa år.

Märk  att skattesänkningen inte omfattar personer som pensionerats före 65 års ålder. Det finns inget annat land i Europa där pensionärer har högre skatt än de som jobbar. I Sverige ärdet så trots skattesänkningen som utlovats idag.

Alliansens  sätt att presentera budgeten i småportioner
, en sockerbit om dagen, igår till studenter idag pensionärer, är inget annat än ett försök att manipulera. Helhetsbilden går förlorad och meningen är  att vi ska fastna för var sin sockerbit och sedan se upp till husse. Att underskatta väljarkåren så in i vassen kan inte annat än  straffa sig i slutändan.

Intressant?

Bloggat: Alliansfritt Sverige, Mattias Andersson, Resursbloggen, Kulturbloggen, Mitt i steget
Media: Aftonbladet | DN | Expressen | SvD |
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback