Politikens medialisering och sloganpolitik

Politikens medialisering  med hjälp av PR-byråer är det som kännetecknar alliansens politik. Aldrig tidigare har publiken (läs väljarna) matats så  minituiöst. Skedtugga för skedtugga har olika grupper fått en sockerbit var av budgeten. Till och med pensionärerna fick en släng av sleven med en hundralapp mer i månaden. Helhetsbilden gick förlorad och alliansen hoppades på att vi snällt skulle tugga i oss det som serverades.

Idag eller snarare igår bjöds pressen in för en förhandstitt på alliansens HELA budgetsproposition.

500 000 arbetslösa och med en prognos om 12 procents arbetslöshet om två år är den dystra bild av  svensk ekonomi som presenterades. När övriga Europa mötte krisen på stället satt alliansen kvar i båten och ropade om ansvar.Det är just den bilden som trummats ut -Se på oss så ansvarsfulla vi är när vi inte slösar med statens pengar.

Hoppsan 10 miljarder till som ska lånefinansieras för att sänka skatterna för de som JOBBAR. Ett fjärde jobbskatteavdrag med 200 kronor mer i plånboken, kronor som dyrt ska betalas igen med ränta. Pensionärerna får en hundralapp som i slutänden kan bli minus då bromsen slår till nästa år.  85 miljarder av skattesänkningar som lånefinansierats har visat sig öka klyftorna rejält. De som har mycket har fått mer. När ska regeringen lära sig att pension är innestående lön? Resten av Europa vet. Det finns inget annat land som beskattar pensionärer mer än de som fortfarande förvärvsarbetar.
Så kastas småsmulor i efterskott till kommuner och landsting men först efter att verksamheten slimmats till förfång för kvalitén. Då  alltfler kommunanställda  fått sälla sig till kön med arbetslösa har de som bvlir kvar fått ökad arbetsbörda.

Med Anders Borgs logik är det tänkt att vi ska jobba tills vi dör och blir Du arbetslös ska Du inte tro att Du får en andra chans. Ut med dig och ta vad som bjuds annars kan Du få gå från hus och grund. Välfärdssamhället har malts ned bit för bit. I ett otryggt samhälle sluter vi oss nu  inåt och sparar varje krona. Nästa gång kan det ju vara vi som drabbas. Skattesänkningarna som skuille få fart på konsumtionen sparas istället.

En budget för att stimulera efterfrågan och få folk i jobb heter det från regeringskvarteret när sanningen är den att klyftor ökat och piskan viner över arbetslös och sjuk.

Om vi nu inte riktigt förstått så ska vi akta oss för vad som komma kan . "Vänsterexperiment" är den senaste slogan som i propagandans namn trummats ut från regeringskansliets PR-byrå.

Som Jan-Inge Flücht uttrycker det:
-"När Schlingmann och konsulterna talar om ”Vänsterexperimentet”, vad ska vi då säga om Reinfeldts ovilja att besvara frågan om han kan tänka sig att regera med stöd av de främlingsfientliga Sverigedemokraterna? ”Högerkatastrofen”"?


Att underskatta publiken kan inte annat än straffa sig i slutändan. Högerpolitik är högerpolitik om än förklädd. Jobblinje blev skattesänkarlinjen med lånade pengar och skottpengar på arbetslösa och sjuka.

Intressant?
Bloggat: Svensson, Peter Andersson , Röda Berget
Media:AB1234, DN123, EX123, SvD1234
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,, , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback