En luftburen blåsning.

Alla resurser används i jakten på de som deltog i det spektakulära rånet  i Västberga idag. Rånet har blivit en nationell angelägenhet och t om nationella insatsstyrkan är inkopplad. Rånarna blåste ju polisen rejält då polishelikoptarna på Värmdö sattes ur funktion och en  "obekräftad summa" pengar försvann upp i luften. Jag kan riktigt se hur Stockholmarna hamstrar kontanter ikväll för att slippa stå utan i morgon.

Inte så konstigt  att det flödar av spekulationer om vem som ligger bakom. Ett rån med stulen helikopter utfört med militär precision för tanken till filmens rififikupper med militärt tränade eller fd legosoldater i rånarhuvor med stöd från insiders.  Nyhetssajter över hela världen skrev om rånet.

Företaget som drabbades, G4S en värdedepå som förser bankomater i Stockholm med sedlar, har utfäst en "stor belöning" för information som leder till att brottet klaras upp. Som i filmens rififikupper kommer sannolikt någon att "tjalla" till slut. Rånarna avslöjas och sätts i fängsligt förvar och hamnar där högst upp på statusstegen.  Någon görs ansvarig för urusel säkerhet.  Huvuden kommer att rulla och så vinner den goda sidan till slut.

AB1, 2, 3, EX , SvD , GP
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , rån helikopter rånareKommentarer
Postat av: Joakim

Jag ser alla värdetransportrån såsom en slags "politisk" indoktrinering av sveriges befolkning. De styrande vill införa det kontantlösa samhället och de återkommande rånen är medlet i den processen. Man vill att folket ska reagera och "kräva en förändring", då har de styrande redan sitt förslag klart. Men med ett kontantlöst samhälle försvinner de sista av våra rättigheter.

Postat av: annarkia

@Joakim

Att rånen kan spela de som har intresse av att införa det kontantlösa samhället kan jag se men inte att det skulle vara något som den gruppen rår över.

2009-09-24 @ 21:09:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback