Mörka för att ljusa upp blir fall på eget grepp.

Programtablån om att riksdagens datorer missbrukas lockade.
Döm om min förvåning när Aschberg i programmet "Aschberg" i TV8 avslöjade att riksdagens datorer använts för att radera information om de egna partierna i Wikipedia. Kristdemokratens Ella Bohlins medlemskap i Livets ord hade raderats och Ung Vänsters uppblåsning av medlemssiffror var  borttagna. Ella Bolin försvarade sig med att informationen inte längre är relevant.  Ung Vänsters representant menade att uppgiften var falsk. Förmildrande skulle vara att alla vet att förhålla sig kritiska till det som står i Wikipedia. Bortförklaringar som inte höjer tilltron till politikerskrået.

I Wikipedia kan vem som helst lägga in eller ta bort text. Det går också att se vad som ändrats och från vilken IP-adress.  Någon anser tydligen att uppgiften om Ella Bohlins medlemskap i Livets Ord är relevant. Idag finns den uppgiften med i Wikipedia.

Att politiker går in och förskönar bilden av det egna partiet med uppsåt att dölja är direkt osmakligt. Någon eller några på riksdagen har vidare ägnat sig åt smutskastning på arbetstid (DN). Komikern Nour el-Refai har utsatts för kränkande tillmälen från riksdagens datorer liksom skådespelaren George Clooney som kallats en "kommunistsopa" och Zlatan som smutskastats och hånats.

Allt som läggs ut på nätet går att spåra. Ett ip-nummer hos Moderaterna har exempelvis använts för att vid ett flertal tillfällen. Uppgiften att moderata ungdomsförbundet anordnat spritfester för att värva medlemmar. har raderats gång på gång. Vem som använt datorn vid ett specifikt tillfälle är svårare för en utomstående att spåra. Då krävs uppgifter om inloggning. 

Bloggat: Scaber Nestor om hur han upptäckte att statens räddningstjänst förskönat bilden av FRA för att passa regeringens version. Jinge har många kommentarer från ip-nummer i Riksdagshuset.  

Läs även
andra bloggares åsikter om , , , , , , , i


Kommentarer
Postat av: Anton

Någon som undrar varför politikerföraktet existerar?

2009-09-24 @ 20:18:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback