Orkar irländarna hålla emot?


For Democracy, Economy and Liberty - Votail Nil!
Tidigare inlägg: Lissabonfördraget till varje pris.
EU respekterade inte irländarnas Nej till Lissabonfördraget. Idag tvingas därför Irland genomföra ännu en omröstning. Hur den slutar är dömt på förhand. Ett JA idag uppfattas på Irland som en förutsättning för fortsatt ekonomisk stöd i svår tid.
- ”Den irländska tillväxten beräknas i år bli minus tolv procent. Och för att kunna rädda sina banker har landet fått en check utskriven av den europeiska centralbanken på 54 miljarder euro. Den talar sitt tydliga, om än föga poetiska, språk. Irland har insett att man behöver Europa. Den ekonomiska chocken gör att väljarna inser behovet av samarbete och EU är den dominerande samarbetsorganisationen för vår världsdel. En samarbetsorganisation i behov av att förnya sitt fördrag.” (Katrine Kielos, AB)

Makthavarna i EU visar upp ett demokratiförakt av gigantiska mått. Fransmännen och holländarna röstade först Nej. Strax därpå sa de nationella församlingarna Ja. Samma dag som Irland röstade Nej balades om ny folkomröstning. Nu står hoppet till att irländarna står på sig och röstar efter hjärtat och säger nej till Lissabonfördraget en andra gång.

Bloggat: Jinge, Ollie Cromwell , Nemokrati i
Media: DN DN2, DN3, DN4 SVD ex AB 1 2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Joanna

Nu håller vi tummarna!

2009-10-03 @ 02:59:35
Postat av: annarkia

@joanna

nu står hoppet till Vaclav Klaus

2009-10-05 @ 01:17:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback