En votering som blir historisk.

Idag röstar riksdagen om FRA 2.1. Lagen som fått avtagbar livrem och slarvigt påhängda hängslen.  Lagen som ger FRA rätt att massavlyssna hela befolkningen och dessutom rätten att lämna uppgifter om internetvanor vidare till annat land ligger i dag i riksdagsledamöternas händer. Den lag som mött så mycket kritik från så många olika håll.

En votering som blir historisk då den slår mot demokratin och trampar på vår personliga integritet. I en parlamentarisk demokrati är riksdagen medborgarnas representanter. Hur kan då riksdagsledamöterna rösta mot de som de är valda att representera? 

Att blint följa John och trots höga arvoden  strunta i att sätta sig in i frågor som man som riksdagsledamot ska fatta beslut om är makabert. SvD visar  idag att kunskapsluckorna i försvarsutskottet, det utskott som satts att behandla FRA 2.1  är enorma.  Endast 4 av 17 kan svaren på alla frågor svenskan ställer om lagen. Hur är det då ställt med resten av riksdagsledamöterna?


Det finns ett allvarligt fel i vårt politiska system som tillåter personröstnig men inte ger riksdagsledamöterna rätten att rösta efter eget samvete. Trycket mot avvikare är hårt i partiernas riksdagsgrupper. Mobbning och trakasserier är vapen mot motståndare i de egna leden.
Det krävs fyra borgerliga röster mot FRA-lagen eller åtta som avstår att rösta för att den demokratifientliga lagen ska läggas på sophögen. Detta förutsatt att oppositionen säger nej till FRA.  Finns det tillräckligt många modiga borgerliga riksdagsledamöter som satt sig in i frågan och vågar stå emot och rösta efter eget samvete?

Om inte finns fortfarande chansen att stjälpa denna folkfientliga lag. Det är snart val och en regering som säljer ut en hel befolkning kan knappast få fortsatt mandat. Det påståendet bjuder jag på utan avlyssning.


I dag är det bloggduell mellan Mikael Nilsson (Pp) och Staffan Danielsson (C)inför voteringen om FRA 2.1. Det kommer också hållas en manifestation utanför riksdagen.

Media : ab12345, svd, dn123,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,i

Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Om det går som förväntat kommer vi hålla en sorgestund på nätet, för Privatlivet. Häng med du också:<a href='http://lakonism.blogspot.com/2009/10/idag-sorjer-vi-privatlivets-dod-gor-det.html'>Idag sörjer vi Privatlivets död - gör det du också!</a>Ses där!

2009-10-14 @ 15:28:32
URL: http://lakonism.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback