Demonstrera mot FRA 2.0 på lördag.

Den 14 oktober röstar riksdagen om FRA-lagen. Hoppet står nu till att fyra borgerliga ledamöter trycker på NEJ knappen.
Inför omröstningen anordnas demonstrationer på tre platser, Göteborg, Malmö och Stockholm. Om Du vill ha ditt privatliv fredat visa var Du står och ställ upp på lördag. Med FRA-lagen får vi ett övervakningssamhälle som inte ens Orwells kunde föreställa sig när han skrev "1984".

Å ena sidan har informationsteknologin möjliggjort att var och en kan, om vi så önskar, göra vår röst hörd. Etablissemanget har inte längre monopol på informations- och opinionsbildning. Å andra sidan flyttas alltmer av besluten upp i hierarkin. Med Lissabonfördraget  till Bryssel och EU-eliten. Behovet av kontroll ökar. Det är i det sammanhanget  FRA-lagen kan ses.

Nu vill makthavare inte bara massavlyssna oss utan även bestämma över vår smak. Folkpartiet har föreslagit att man ska lista "våra främsta kulturyttringar".

För den som behöver friska upp minnet om  vart vi är på väg visar   Opassande en översiktsbild och indexering över de övervakningslagar som trätt i kraft och är på gång. OlofB's bjuder på en översikt om trafikdata som ökar insikten om vad det egentligen handlar om.

I dag skriver Mikael Nilsson, Richard Ohlsson, Björn Odlund och Anna Troberg på DN Debatt: “Rätten till ett privatliv har aldrig varit så hotad som nu“.

Fler om FRA, Integritet och Stockholmsprogrammet. (Ny och uppdaterad bloggvägg från ScaberNestor)
SvD, HAX, Sultan, Mitt i Steget, Herbertsson, DN, AB, myNewsdesk, Falkvinge, Minimaliteter, Troberg, XOR, FarmorGun, Lake, OlofB, Kommunisterna, Anna jobbar och bloggar, ArvidFalk, Annika Beijbom, Klamberg, Dagens Konflikt, Opassande, Opassande2, Jinge, Annarkia, Sossar mot Storebror, Lando, Anders Widén, Klamberg2, Lars-Erick, TantraBlog, Minimaliteter2, Folkpartiet Norrköping, Sundin, Lindberg, MMK, JensO, Anohito, Liberal & Långsint, Bandhunden skäller, ProjO, Blågrön Röra, Frykman, Kent Persson, Oscar, DN, SvD, Dagens Arena, PP, Mer vänster i Uppsala, Svensson, Hallén, Varjager, Blå Borgen, S_N, PP2, UD/RK, Loppsi, NU, Dexion,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , i

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback