Vattenfall ett fall för regeringen?

Kan vi lita på en regering som byter fot över natten för att skydda en medlem som inte håller ord?
När Maud Olofsson avslöjades i Agenda  svarade att hon 
-"Jag behöver ju inte lufta allt offentligt."

Nej naturligtvis inte. Men det är förbaskat ohederligt att först gå ut i media med rena lögner. Hon påstod först att hon inget visste om Vattenfalls avtal med Tyskland. När det visade sig avtalet som pantsatte hela Vattenfall tydligt fanns att läsa i bolagets årsredovisning lät hon påskina att avtalet var svårtolkat.

Nu vet vi! Maud Olofsson visste men valde att ljuga. I Agenda sa hon att hon gett direktiv om att bolaget ska prioritera grön omställning. Att hon uttalat sin glädje över Vattenfalls köp av ett holländskt bolag som ägnar sig år kolkraft och fossil gas har hon helt förträngt.

Att regeringen under natten gör en utryckning för att rädda ansiktet på Maud Olofsson gör knappast saken bättre. Att ljuga är förödande för en politiker i synnerhet om politikern är partiledare och dessutom minister och direkt ansvarig för Vattenfall . Det påverkar inte bara ett parti som har svårt att hålla näsan ovanför fyraprocent spärren utan  sätter också avtryck på sittande regering, alliansen.

Är utbytet av VD i Vattenfall verkligen en tillräcklig åtgård?Bloggat: Peter Andersson1, 2, Alliansfritt Sverige, Jinge, Ett hjärta rött

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,i

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback