Vattenfall och klimatansvaret

Cirkusen runt Vattenfall är det Maud Olofsson som satt igång. Hon har kommunicerat via media med bolagets styrelse och motsagt sig själv och dessutom kommit med uppenbara lögner om huruvida hon hade vetskap om Vattenfalls avtal och planer för framtiden. Med en representant från näringsdepartementet med i Vattenfalls styrelse och en skrivning i årsredovisningen om avtalet med Tyskland om ersättning från  Vatten all vid en ev kärnkraftsolycka hade Maud Olofsson tillräcklig kunskap.

Problemet för  centerledaren är hur Vattenfalls miljödirektiv ska vägas mot lönsamhetsdirektivet .
Hur ska miljödirektivet förverkligas? Med Maud Olofssons helomvändning i kärnkraftsfrågan pekar mycket på att hon gett klartecken till att de fossila bränslena ska ersättas med kärnkraft i linje med Vattenfalls planerade investeringar i just kärnkraft.

Bakom cirkusen runt Vattenfall ligger frågan om hur energipolitiken ska utformas i framtiden.
Vad ska ersätta kol och olja? Är det ett storskaligt samhälle med utbyggd kärnkraft eller ett småskaligt samhälle med förnyelsebara bränslen som är målet? För Maud Olofsson är detta en brännbar fråga med tanke på centerpartiets historia. i Nej till kärnkraftrörelsen. Ett centerparti som värnar decentraliseringstanken, landsbygden och miljön är ett varumärke som inte byts ut i en handvändning utan att det slår tillbaks på partiet.

Tål verkligen centerpartiet att dess kärnväljare utmanas i ett läge då partiet ligger och vippar ovanför fyra procent spärren Stureplanscentern till trots?

Bloggat: Jinge , Alliansfritt Sverige, Kildén och Åsman , Peter Andersson
Media:SVD1,SVD2,DN1,AB1,SDS1,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,i

Kommentarer
Postat av: Sven N

"Cirkusen runt vattenfall" hade kunnat vara ett verk av Joe Labero som är en mästare på illusioner och kan konsten att få oss alla att titta åt fel håll. Vattenfall är ett välskött bolag med kompetent ledning, något man inte kan anklaga våra politiska partier för. Däremot är Maud nästan lika skicklig illusionist som herr Lars Bertil Roland Johansson

2009-11-17 @ 17:41:55
Postat av: Morgon soffan

Jag håller med Sven den nya politiken visa något med högerhand och gör det verkliga med vänster.

2009-11-18 @ 09:05:35
URL: http://morgonsoffan.blogspot.com/
Postat av: Finansnytt - Rickard N.

Cirkusen fortsätter, nu har Vattenfall tjänat över 3 miljoner kronor per anställd. Tunga representanter för industrin talar om avindustrialisering p.g.a. oförutsägbara priser och Maud jublar.

2011-02-21 @ 17:53:56
URL: http://finansnytt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback