SAAB ett minne blott?

Så tråkigt för Trollhättan och de anställda på SAAB att Koeningsaffären inte blev av. SAAB har dragits med förlustsiffror i många år så GM lär lägga ned SAAB,  såvida inte någon som gubben i lådan dyker upp.

Det blir en svår förlust inte bara för de anställda utan för hela Trollhättanregionen om SAAB försvinner.
Omställning till annan produktion för att ta tillvara kompetens och skapa arbetstillfällen är det ett alternativ som ingår i alliansens planering? Nej det finns inte på regeringens karta, säger Maud Olofsson.

I USA, Frankrike och Tyskland gör regeringarna allt för att rädda sin i bilindustri I Sverige satte regeringen sin tillit till en grupp med Koenigsegg i spetsen som saknade både pengar och kompetens att driva SAAB vidare.En bluff från allra första början.

Nu gäller det att regeringen visar prov på ledarskap och tar sig samman och ger snabba besked till de anställda. Ovisshet skapar maktlöshet och stress.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Morgan

Visst känns det lite tråkigt om SAAB försvinner som bilmärke och ett dråpslag för hela regionen. Men hur skall man tackla det faktum att det idag är en relativ överproduktion av personbilar, åtminstone i den västra hemisfären. Lönenedpressningarna börjar ge resultat. På sikt finns det nog en bortre parentes för privatbilismen. Miljömässigt och ekonomiskt är den en katastrof egentligen.

2009-11-25 @ 19:32:40
URL: http://morganwilhelm.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback