Slår S vakt om mediebolagens intressen?

Med motiveringen att IRED slår vakt om kulturskaparnas  rätt att få betalt för sitt arbete kommer IPRED-lagen att vara kvar även efter en ev valvinst för de rödgröna, om S får bestämma. En uppsminkad IPRED-lag för att stärka den personliga integriteten och rättssäkerheten utlovas. Vilka dumheter! IPRED-lagen slår ju vakt om de stora mediebolagens intresse och konserverar en en icke tidsenlig affärmodell.

Ulf Bjereld och skriver 
-"Om Socialdemokraterna fortsätter på den nu inslagna vägen så kanske det efter valet 2010 finns möjlighet att travestera Schiller: Piratpartiet har gjort sin plikt - Piratpartiet kan gå... "

Jag vågar drista mig att säga:
-"Där har Du fel!"

S-kongressens beslut visar att man inte förstått.  JJn menar att
-"man sviker en miljon olagligförklarade människor och riskerar tappa bort en generation av unga möjliga väljare i händerna på Sd och PP."

Nu är ju det här med övervakning och integritet endast en ungdomsfråga hävdar vissa och biter sig själva i svansen. Så länge som de gamla partierna inte tar integritetsfrågorna på allvar behövs  piratpartiet!
IPRED-lagen är otidsenlig och svår att bevaka. Idag  använder sig allt fler  av anonymeringstjänster för att göra sina  IP-nummer osynliga för omvärlden.  S-kongressens halvhjärtade försök att tillmötesgå ungas kritiska röster är inget annat än en valteknisk fint som är allt för genomskinlig. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, i

Kommentarer
Postat av: Jonas

kompromisser för att nå konsensus tjänar ingen part på inte i det här fallet

2009-11-02 @ 15:36:35
Postat av: annarkia

@Jonas

integriteten ska stärkas genom att bl a polis har rätt att utreda....så långt helt okey

men grundproblemen kvarstår

2009-11-02 @ 21:51:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback