Reinfeldt har halkat i sandlådan.

Har statsministern helt tappat fattningen?
Ska nu nomineringen av socialdemokratiska riksdagskandidater  underställas Reinfeldt?  Ska ministerposterna i en eventuellt kommande rödgrön regering avhandlas  och godkännas av moderatledaren och det innan ens valet gått av stapel? Det är något som i så fall avgörs i förhandlingar mellan s, mp och v.

Fredrik Reinfeldts utspel
att avkräva besked av Mona Sahlin om hon tecknat specialavtal med T Bodström är föranlett av  Bodströms avsikt att ta time out från svensk politik och bosätta sig i USA efter valet.  Han försöker påskina att M Sahlin lovat Bodström en ministerpost som han sedan ska få ledigt ifrån under ett halvt år.

Ett löjeväckande utspel av Reinfeldt i ett misslyckat försök att misskreditera Mona Sahlin?
Hon svarar:

– "Har Reinfeldt redan givit upp eftersom han bekymrar sig över en rödgrön regering? Brukar Moderatledaren göra specialavtal? Det gör inte jag. "(AB)

Att Bodström enligt media säger sig vilja förena karriär och familj är en sak. Att bli lovad en ministerpost  med ett halvårs semester en annan. Heltidskvittning från riksdagsarbetet och delta i den politiska debatten via en blogg låter inte helt verklighetsförankrat.   Katrine Kielos, politisk journalist på Aftonbladet,  sätter hela diskussion på sin spets och anlägger ett annat perspektiv på karusellen runt Bodströms som är riktigt roande. Har media citerat T Bodström rätt gör han politiken en tjänst om han med omedelbar verkan säger upp sin   kandidatur till riksdagen inför valet 2010.

Är det att hoppas för mycket att politiker lämnar sandlådan och uppträder som vuxna?

Efter turbulensen i veckan runt Vattenfall och Vellinge kommun borde Reinfeldt och ledarsidorna ha annat att bekymra sig för än Boströms planerade USA-vistelse! Intressant att se vilka frågor Reinfeldt väljer att uttala sig om.

Media: Expressen, SvD, SvDDN, AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Pmgat på intressant.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback