Nu valsas det i svensk politik

Partierna har aldrig tidigare varit så kärlekskranka som idag. Först bjöds miljöpartiet in att samarbeta med alliansen för att skapa majoritet efter valet. Idag  bjuder Mona Sahlin upp fp och c till en gemensam vals med samma syfte.  Nu testas kamratskapen hos de som kallar sig för alliansen.

Vad partisyskonen i det rödgröna blocket säger om detta förtäljer inte historien. Kanske står de där bakom dörren och svartsjukt sneglar höger ut. För höger blir det hur vi än röstar.   Mona Sahlin försöker vänslas med det parti som ligger längst   till  höger i kamrat alliansen  och det parti som suddat ut sig själva och blivit mer m än m. Vilken soppa! Allt för att slippa kaos i politiken?

Blir det   jämt lopp mellan blocken och de där  som började som BSS för att efter renhetsbad  bli SD kommer in i riksdagen blir det på nytt en vågmästare på plan. Då börjar SD knuffas än med  det rödgröna och än det blåblåvita laget  för att till sist styra vågen in i eget mål. Då blir det snurr på karusellen. 

Snart har vi väl ett enda parti, en enpartistat. Då slipper vi val vart fjärde år. Och vad ska väl val egentligen tjäna till nu när fördraget i Lissabon flyttat makt från Sveriges riksdag ner till Bryssel.

Bloggat: Peter Andersson ser hur m tuggar i sig sina bröder, Mina ModerataKarameller förstår sigig inte alls på Mona och Jinge är orolig för hur Olhy ska reagera.
Jag stänger dörren till politiken , drar ned rullgardinen och ägnar mig åt musiken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , i

Kommentarer
Postat av: Olof Bjarnason

Alla visar sådan beröringsskräck! Istället för att ställa upp i seriös debatt och lita på människors omdöme och intelligens.Förresten - de började som BSS. BBS = Bulletin Board System, som är mera pirataktigt än sd-aktigt ;)2009-11-27 @ 17:36:03
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: annarkia

@Olof

Tack för påpekandet. Har ändrat nu. Freudiansk felsägning? Nejnej!

2009-11-27 @ 19:16:58
Postat av: Pappan

SD började som BSS (Bevara Sverige Svenskt). Men Folkpartiet samarbetare med de svenska nationalsocialisterna på 40-talet. Och även Bondeförbundet, alltså nuvarande centern, gjorde det. Och det socialdemokratiska samarbetet med V, alltså KOMMUNISTERNA, är väl ganska anmärkningsvärt i sammanhanget.Det kan rentav vara så häpnadsväckande uppochnervänt att SD i praktiken är det enda INVANDRARVÄNLIGA alternativet i svensk politik idag. Hurså? Jo OM det är så att främlingsfientligheten inte beror på för liten och för långsam invandring, utan på för stor och för snabb invandring. Min amatörsociologiska ådra nickar tyst och instämmande åt min amatörpsykologiska ådra att så torde vara fallet. Men vad vet jag! Det kan ju vara på något helt annat sätt, jag har inte alla kort på handen, vad jag vet...Pappan

2009-11-27 @ 19:21:18
URL: http://murslev.blogspot.com/
Postat av: Anonym

pappan'

nu är det ju så att ränderna i sd sitter kvar,

2009-11-27 @ 20:05:00
Postat av: 困

"Jag stänger dörren till politiken , drar ned rullgardinen och ägnar mig åt musiken. "Six at the beginning means:

One sits oppressed under a bare tree

And strays into a gloomy valley.

For three years one sees nothing.http://deoxy.org/iching/47

2009-11-29 @ 10:02:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback