M sätter pyromanen till brandmästare

Är det så här moderaterna försöker sopa över spåren och stänga till dörren om Vellingeskandalen.  Vellinges starke man kommunalrådet, Lars-Ingvar Ljungman  (m) har fått i uppdrag att övertala moderatstyrda kommuner i Skåne att ta emot flyktingbarn. Hur i herrans namn får de ihop detta? Ljungman moderat kommunalråd i moderatstyrda Vellinge som på kommunens hemsida spritt främlingsfientlioga uttalanden och som eggat upp kommuninvånarna för att hindra ensamkommande flyktingbarn tillträde till kommunen  ska nu lära ut medmänsklighet.  Det är att sätta pyromanen till brandmästare.

Flyktingbarnen behöver trygghet och stöd.  Diskussionen borde handla om hur man på bästa sätt tar hand om hjälpbehövande barn och lära av goda exempel.

Att utse Ljungman som ansvarig för att förmå fler kommuner att ta emot flyktingbarn i Skåne är inte förtroeingivande. Det om något är en cirkus utan dess like! Ljungman hävdade att han hade stöd av Vellingeborna när han ville stoppa transitboendet för flyktingbarnen. Nu visar sydsvenskan att så inte alls är fallet.

När S O Olsson i Sjöbo vägrade att ta emot flyktingar i Sjöbo för några decennier sedan uteslöts han ur centerpartiet. När Ljungman gör samma sak upphöjs han av skånemoderaterna att leda flyktingarbetet i Skåne.  Detta trots att han inte ångrar sina uttalanden eller sitt agerande.

Bloggat: Alliansfritt Sverige, Ett hjärta rött, LOKE
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , i

Kommentarer
Postat av: Nicke

"Vellingefail"

2009-11-19 @ 00:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback