En regering full av kontrollfreaks.

Vad är det med alliansen egentligen? Först FRA och massavlyssning sedan IPRED  och nu ännu en övervakningslag på gång.
När regringen försämrade a-kassan lämnade en halv miljon densamma. Då begärde Reinfeldt och co uppgifter om vem som lämnat. Kassorna sa nej. Därmed borde denna olustiga begäran ha gått till historien. Men ack nej. Nu ska ny lag trummas igenom. En lag som ska tvinga ideella föreningar att lämna uppgifter om medlemmar till SCB. Lagförslaget  avser medlemmarna i a-kassorna, som de facto är ideella föreningar. Om lagförslaget realiseras kan alla ideella föreningar få samma krav på sig. Vilken förening står då på tur? Ett lagförslaget som punkterar   föreningsfriheten, vad kommer härnäst?

Vad är det regeringen är så rädd för?
Litar inte regeringen på medborgarna?Är det det som ligger bakom regeringens osunda kontrollbehov? 
Först punkterades a-kassan.  Sedan var det sjukförsäkringens tur.  Försäkringar som skulle ge trygghet i en svår stund sköts i sank eftersom man anser att försäkringstagare och arbetslösa inte är pålitliga. De fuskar till sig bidrag och söker inte tillräckligt med jobb är regeringens budskap.

Förtoende och tillit är fundament i ett levande demokratiskt samhälle säger H Klein i Aftonbladet och hänvisar till John Locke (filosof)  och Niklas Luhman­(sociolog):
-" Misstron river sönder gemenskaper. Dess politiska konsekvenser är ett auktoritärt kontrollsamhälle och antidemokratiska strömningar."


Som man bäddar får man ligga är ett välkänt talesätt. Vem kan lita på politiker och regering. Vem ska man lita på? Är det dit vi är på väg? Till ett samhälle där människor kikar över axeln och misstror varandra? B  Det totala övervakningssamhället där medborgarnas varje steg kontrolleras uppifrån och där medborgarna som en följd av detta  börjar kontrollera varandra? För vem ska man till slut lita på i ett sådant samhälle?

Bkloggat: Ett hjärta rött "Det borde vara ett jäkla liv just nu… "
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
i

Kommentarer
Postat av: Joanna

Regeringens implementering av telekompaketet blir en thriller.

2009-11-23 @ 22:02:36
Postat av: NyStatare

Den Rotlöse?

2009-11-24 @ 20:43:24
URL: http://rotloesafoerfrihet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback