Vinden blåser åt samma håll.

Ännu en opinionsundersökning som visar att om det vore val idag skulle de rödgröna bilda regering.
Inte ens med stöd från SD skulle alliansen får någon majoritet. KD åker ut och  SD kommer in i riksdagen. S backar något vilket tycks vara en bestående trend. Inte så konstigt med tanke på att kongressen pekade ut marschen mot mitten och medelklassväljarna.  Ett parti som ändrar färdriktning tappar sin bas och kan förlorar trovärdighet. Mona Sahlin har fått klä skott för  socialdemokraternas kräftgång och partiet har nu opinionssiffror på under 30%

Miljöpartiet  och vänsterpartiet ökar och är nu tredje resp fjärde största parti efter s och m.

Rädda för att mp  växer sig för starkt försöker alliansens sympatisörer  skrämma och avskräcka  väljarna från att lägga sin röst på mp.    Alliansens vänner har svårt att ta in att  de rödgröna partiernas syn på att vinst inom vård och omsorg ska gå tillbaks till verksamheten delas av  sju av 10 väljare.   Kommunist alternativt vänsterspöket går inte hem i stugorna idag. Mp är dessutom ett borgerligt parti.

Rubriker som "Kris för s-får rekordlågt stöd " rimmar illa
med det faktum att socialdemokraterna trots allt är det största svenska politiska partiet alla kategorier i nuläget.  Står sig opinionssiffrorna fram till valdagen blir valet en rysare. Miljonbelopp satsas från resp block för att få uppdraget att bilda regering.


Andra  om: , , , , , , , , , I


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback