Gör upp med rasismen.

Hur fungerar människor som har mage att sätta fyr på en lövhög utanför vandrahemmet i Vellinge där ensamkommande flyktingbarn,  fått en tillfällig bostad. Händelsen är polisanmäld och rubriceras som hets mot folkgrupp och skadegörelse genom brand .

Kommunalrådet  Lars-Ingvar Ljungman (m) i  Vellinge öppnade dörren för rasistiska uttalanden och händelser av det här slaget med sitt kallsinniga uppträdande  och främlingsfientliga uttalanden vid beskedet om att 30 flyktingbarn skulle beredas plats på vandrarhemmet i Hököpinge i Vellinge kommun.

Alla känner till den debatt som uppstod och händelsen fick många goda krafter att förena sig i en diskussion om hur man på bästa sätt hjälper och ger stöd åt  ensamkommande flyktingbarn som söker en fristad i Sverige. Det visade sig också att en majoritet av Vellingeborna vill bereda plats för flyktingbarnen och att kommunalrådet Lars-IngvarLjungman endast hade stöd av en minoritet högröstade kommuninvånare.

Branden visar att rasismen finns kvar och idag kommer Sverigedemokrater att demonstrera   för Vellinges rätt att säga nej till flyktingbarn. Vilka Vellingebor kan man ju undra då en undersökning visar att kommunalrådet inte alls hade stöd av kommuninvånarna då han satte upp kalla handen mot barn med skyddsbehov. Efter påtryckning från moderater på riksplanet backade  kommunalrådet. 

I dag talar man om besluten som väckte Sverige som "Hököpingeeffekten".
Händelserna i Vellinge visar vikten av att inte öppna dörrar för främlingsfientliga krafter.

Tidigare inlägg: M sätter pyromanen till brandmästare

Bloggat: Röda Malmö, Röda Lund, Svensson
Media: SvD DN DN2 Exp Exp2 AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
i

Kommentarer
Postat av: annarkia

Flitiga troll har spottat ut sig kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna:Rasistiska , antisemitiska , islamofoba, homofoba eller sexistiska kommentarer och länkar godkänns inte

de ramlar per automatik direkt i papperskorgen.

2009-11-22 @ 21:45:19
Postat av: Morgon soffan

Tycket det var en intressant diskusion eller jag skulle vilja säga dialog med Billström, där man nästan enhälligt kom fram till att det var dialog och öppenhet som är lösningen

2009-11-23 @ 09:41:19
URL: http://morgonsoffan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback