Var ska vinsten tas?

Undrar om det blir någon skillnad om jag köper min medicin hos Apoteket Hjärtat eller Apoteket AB. I det förstnämda fallet handlar jag hos en riskkapitalist och i det senare som vanligt. Vilket märke på min kolestorolsänkanmde medicin kommer Apoteket Hjärtat att rekommendera? Det kan skilja åtskilliga hundralappar mellan olika märken där innehållet är detsamma. Kommer vi  verkligen att kunna känna oss helt trygga med den läkemedelsinformation vi får på ett apotek som drivsför att maximera vinsten? 

Delar av Apoteket AB har nu sålts till fyra bolag
varav tre är riskkapitalbolag som enligt SvD avser att sälja sina nyinköpta apotek vidare. För en inte så liten vinst förstås. Så går statens (läs våra )pengar ner i fickorna på några kapitalstarka personer eller bolag som avser att göra vinst vid försäljning om fem år.

5,9 miljarder var priset.  Med tanke på att offentligt ägd egendom sålts till underpris tidigare undrar nog fler än jag  om rätta värdet varit underlag för försäljningen.  

Hur blir det nu med mångfalden som det var tänkt.
Fyra stora riskkapitalbolag är knappast mångfald. Frågan är om inte försäljningen som syftade till mångfald till sist blir rena enfalden?

Bloggat: "Du är till för att skapa vinst!" Ett Hjärta Rött, "Storbolag med kortsiktiga vinster köper apotek", Svensson. "Nu dansar pillertrillarna på bordet"

Media: SvD1, SvD2, SvD3 DN1, DN2, AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,, intressant.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback