EU parlamentets nej en pyrrusseger?

Telekompaketet i sin nuvarande form avvisades av EU-parlamentet. Istället skjuts paketet till en förlikningsöverläggning mellan parlamentet och ministerrådet. I ministerrådet sitter som bekant representanter för EU:s medlemsländer , en minister från varje land.
Risken är nu att tillägg 138 som parlamentet först antog nu kommer att avvisas. Tillägget innebär ett krav på  domstolsförhandling innan någon avstängs från nätet. En självklarhet om rättssäkerheten ska ha en chans. 
Tillgång till information är en demokratisk rättighet och varför någon överhuvudtaget ska kunna avstängas från nätet är en gåta.  Lagar som FRA, IPRED och Telekompaketet  som stiftas i strid mot FN's deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europakonventionen som ska skydda  rätten  till privatliv,  till fri information och rätten  att inte få vår privata korrespondens avlyssnad, kort och gott vår personliga integritet är inte  förenliga med demokratin. Under skenet av upphovsrätt och terroristhot instiftas lagar som ger stater totalkontroll över våra liv.
Efter telekompaketet kommer som Satmaran uttrycker det mer skit, CS/IDG och loggningslagen. Ett storebrorssamhälle så ofantligt skapas att det är svårt att gripa och begripa.  Man kan ju fundera över varför vare sig upphovsrättsindustrin eller lagstiftarna förstår det som Scaber Nestor uttalar så klart om de mänskliga rättigheterna:
"Dessa rättigheter kan inte ställas mot upphovsrätten hela tiden, dessa måste samverka och i valet vilket som ska reformeras av rätten till fri information, principen "oskyldig tills motsatsen bevisad" och upphovsrätten, ja då är det upphovsrätten som ska reformeras för att bättre samverka."

Media:SvD SvD2 SvD3 SvD4 DN DN2 DN3 AB Exp HD Intressant
Läs vad andra skriver om  internet, telekompaket, eu
politik, samhälle, intressant.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback