Israel ökar förföljelsen av palestinier i Jerusalem.

Staten Israel förnekar sig inte. Senast i raden av kränkningar av palestinier är stängningen av ett kulturevanemang i Jerusalem  som palestinier anordnat i samarbete med Unesco och det brittiska kulturrådet British Council   . 
Flera författare bl a  Mankell fanns på talarlistan.  Kulturfestivalen  ansågs vara politiskt därför stormade israelisk gränspolis teatern när festivalen skulle starta.
  Mankell jämförde stormningen av evenemanget med livet i Sydafrika under apartheid.
- Vad som verkligen gör oss till människor, är vår förmåga till dialog. Det enda sättet på vilket vi kan rädda oss sjävla, är vår förmåga till dialog med varandra, sa Henning Mankell. (SVD)


Israelisk polis försöker på alla sätt försvåra livet för palestinier i östra Jerusalem. Nyligen stängdes ett palestinskt presscenter som hade gjorts i ordning med anledning av påvens besök i östra Jerusalem. det ansågs också vara politiskt. Samtidigt fortsätter israeliska bulldozers i strid mot internationell rätt att riva palestinska hem för att göra plats åt annan bebyggelse i östra Jerusalem.  

Den israeliska ockupationspolitiken har eskalerat efter att Benjamin Netanyahu tillträdde som premiärminister. Netanyahus regeringskollega på högerkanten Avigdor Lieberman föreslår nu dessutom att Israels medborgare ska avkrävas en lojalitetsförklaring med Israel som varande judisk, sionistisk och demokratisk stat. Inte nog med det utan landets palestinska innevånare ska förbjudas att visa sorg över Nakban. Palestiniernas sorge dag för att minnas de  800 000 palestinier som fördrevs från sina hem i samband med att staten Israel bildades.

-En palestinsk flicka berättade häromdagen att hon sett att hennes bilskolelärare hade Davidstjärnan i ett halsband. Hon frågade varför och fick till svar att idag firar vi staten Israels tillblivelse. Vad sa Du då frågade jag.  Hon svarade . Ingenting men jag tänkte på att det var den dagen mitt folk fördrevs, att det är vår Nakba.

Så länge staten Israel behandlar sina palestinska invånare som andra klassens medborgare kan ingen fred uppnås. En stat som förföljer och diskrimnerar en folkgrupp är definitivt ingen demokrati.

Bloggat:Motbilder Svensson Gaza; Peace n´Freedom Jinge
SvD
 1  Guardian N24 Dagen 1 DN 1Andra om: , , , , , , , Intressant.se

Kommentarer
Postat av: Evert Svensson

Tack för inlägget!

Israel äter sig in på Västbanken och judaiserar Östra Jerusalem - och bryter mot alla relevanta resolutioner i FN:s säkerhetsråd. Världen bryr sig i praktiken inte utan låter det hela pågå. Fredsplaner finns det gott om men de saboteras ständigt av Israel. Man blir bara förtvivlad. Hoppet ställs nu till Barack Obama men han har att tampas med den kristna högern i USA och den judiska lobbyn. Den senare förstår dock bättre vad saken gäller än den förblindade kristna högern.

Mvh

Evert Svensson.

2009-05-27 @ 06:18:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback