Ett år med våffeljärn

Ett år går snabbt, redan stora våffeldagen. Minns förra årets trauma när vi upptäckte att vi slängt järnet i samband med flytten från radhusidyllen ner till stans epicentrum.  Allt inom räckhåll med järnaffären nästgårds. Dagen räddades och järnet fick hedersplatsen i kökets hjärta. Men i år, var är järnet? Ett år med våffejärn och var sjutton tog det vägen.
Lugn, lugn leta systematiskt och vips se här vad jag hittade undanstoppat i mörkret längst ned i skåpet:



Yes! Nu blir det våfflor i år igen utan den extra svängen till järnaffären.

Istället för jordgubbssylt och grädde testar jag räkor, rom, gräddfil och rödlök á la Mymlan. Grundreceptet blir om  förra året. Färdigblandat i påse , snabbt och enkelt  bara lite vatten och smält smör, vispa och hälla i järnet. Knaprigare och läckrare våfflor? Då får man krångla till det och göra så här

Till sist en stilla undran, en fråga från i fjol. Är det verkligen så att vi  fick våffeldagen på grund av ett slarvigt uttal av vårfrudagen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,  i

Kommentarer
Postat av: Argbiggan

Men herregud!

Du ska väl inte göra våffor knästående inne i skåpet?

2009-03-25 @ 11:30:43
Postat av: annarkia

@argbiggan

Haha, nej lugn bara lugn. Våffeljärnet har hittat tillbaks till kökets hjärta efter månader i skamvrån.

2009-03-25 @ 11:33:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback