Vem lurar Netanyahu?

Netanyahus tal om en palestinsk stat är ett hån mot palestinierna. Det talet lurar ingen.
Kraven för att en tvåstatslösning ska bli ett faktum är helt oacceptabla, något som Netanyahu är väl medveten om. Svenska medier har rubriker som "Netanyahu testar Obama" och "Netanyahu: jag accepterar en palestinsk stat".
Norska Dagbladet har rubriken:"Netanyahu är rasistisk och extremistisk".

Bosättningarna ska tillåtas att växa.
De bosättningar som idag skär rakt igenom och avskärmar palestinier från egna odlingar omöjliggör en sammanhållen palestisnsk stat så vida inte bosättningarna öppnas  och alla stängsel rivs. I nuläget skulle det vara omöjligt för palestinierna att kontrollera det egna territoriet vilket är ett av villkoren för att ett område ska erkännas som en stat.
Palestinierna ska inte heller få möjlighet att försvara sin tilltänkta stat. Med tanke på vad befolkningen i Gaza fick utså i vintras är det knappast ett realistiskt förslag.
Och så Jerusalem. Det är omöjligt att nå en fredsuppgörelse så länge staten Israel gör anspråk på så som Nateanyahu nu gör gällande Jerusalem att staten Israels odelade huvudstad. Idag pågår en etnisk rensning av Jerusalem då  palestinska hus rivs och invånarna fördrivs från sina egna hem.
Vad menar Netanyahu med att palestinierna ska erkänna Israel som en judisk stat? Där bor 1 miljon palestinier. Idag behandlas de som andra klassens medborgare. Hur blir det i en framtida judisk stat? Får de samma rättigheter eller ska de  också fördivas?  PLO har sedan länge erkänt staten Israel medan staten Israel förvägrat palestinierna rätten till en egen stat.

Netanyahus tal om en palestinsk stat är med tanke på villkoren en ren provokation.


Läs "Ingen uppgradering av relationerna mellan EU och Israel", Anna Wester.
Bloggat: Jinge, Röda Malmö, Hellman
Media:DN1, DN2, SVD1, SVD2, AB1, Dbl1, Dbl2, Ex1
 Läs även andra bloggares åsikter om , ,, ,Intressant.se

Kommentarer
Postat av: Magnus

Om du använder din hjärncell så inser du säkert att Japan kan vara det japanska folkets nationalstat även om det lever andra minoriteter som japanska medborgare i landet. Detsamma i en framtida kurdisk stat. På samma sätt i det judiska folkets nationalstat Israel.

2009-06-15 @ 15:38:15
Postat av: annarkia

@Magnus

Du blandar ihop begreppen.

Stat, Nation (folk) och etnisk grupp överensstämmer sällan. Alla stater kan inte ur ett statsvetenskapligt perspektiv därför betraktas som nationalstater

USA ex är mer en statsnation, en multikulturellt stat med många olika minoritetsgrupper.

Att erkänna den judiska staten Israel bör ses i sin rätta context dvs hur palestinier i Israel, på Västbanken och Gaza behandlas.

Att som Lieberman förespråkar, svära trohet till den judiska staten Israel är en tydlig signal som näppeligen behöver någon kommentar.

2009-06-15 @ 18:13:51
Postat av: Magnus

Annarkia,Nation (folk) och etnisk grupp är samma sak, för det första.För det andra så gäller detta Israel, inte Västbanken och gaza som du nämner.För det tredje så har Liebermans lag röstats ned för flera veckor sedan. Av bl.a. Netanyahus Likudparti. Den är alltså irrelevant.

2009-06-15 @ 23:10:27
Postat av: freerights

Netanyahu drömmer mardrömmar om Obama. Efter att ha känt sig pressad var han tvungen att acceptera en palestinsk stat, och säger det ironiskt.

Den här mannen vill lura världen, och få ALLA att se det lilla positiva som Israel KAN visa.

Det här är löjligt. Gång på gång ska man be palestinierna att sköta sig, trots att Israel har makten och isolerar palestinierna, som om de har svininfluensan eller något.

Och varje gång palestinierna närmar sig fredsavtalet, ska DEM plötsligt sköta sig.

Den här mannen, Satanyahu vill försäkra sitt land(land?). Om palestinierna erkänner Israel betyder det SLUTET för palestinierna. För då har dom inget att säga. Landet är inte längre deras.

Den här konflikten har inte en religiös bakgrund längre, allt är rena rasism (gäller båda sidorna).

Detta kan inget mer än att få mej att skratta.

Justé vem ska Netanyahu lura egentligen?2009-06-16 @ 23:36:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback