Avsaknad av krispolitik sänker moderaterna

Om det var val i dag skulle 20,2 procent rösta på moderaterna vilket är en minskning med 2,1 procentenheter sedan föregående mätning. Socialdemokraterna får ökat förtroende medan moderaterna tappar stöd inför EU-valet. Knappast förvånande med tanke på den avsaknad av krispolitik alliansen  bedrivit. Regeringen har med moderata samlingspartiet som hejarklacksledare fört en politik som slår mot de som är mest sårbara, arbetslösa och sjuka. Den nyliberala ekonomiska politiken där marknaden ska läka sig själv  har förpassat allt fler i utanförskapets svarta djup och ökat klyftorna i samhället.. Arbetslösheten i krisens spår har förvärrats  i avsaknaden av krispolitik och välfärden skurits ned.  Moderatera samlingspartiet som är  det största  regeringsbärande partiet   får nu  ta konsekvenserna av den förda politiken
 .
Bankerna kommer enligt riksbankschefen att dra på sig större kreditförluster än förväntat samtidigt som arbetslösheten ökar mer än befarat runt om i Europa. Varselvågen fortsätter och krisen börjar bli kännbar för alltfler.
 
-(SVD)"Vågen av arbetslöshet som drar genom EU-länderna är oväntat stark, visar ny statistik från Eurostat. I kölvattnet befaras social oro och protektionism. SEB:s chefekonom frågar sig om alla regeringar runt om i unionen överlever."

Inför EU-valet ökar stödet för det röd-gröna  blocket . EU-valet kommer att bli en rysare och en måttstock inför det kommande riksdagsvalet. Och visst gör det skillnad om vi har en nyliberal eller röd-grön regering.
 
Allt tyder nu på att piratpartiet tar mandat i EU-valet. I Novus senaste undersökning ligger PP över 6% och ökade med en halv procent. I riksdagsvalet kommer Piratpartiets sits troligen att se annorlunda ut. I nuläget uppfattas Piratpartiet som ett hot och kritiken eskalerar. Istället för sakdebatt förs en allt agressivare personargumentation. Lena Melin i Aftonbladet förstår inte varför Piratpartiet har så stor framgång och talar om PR-genier när det egentligen handlar om :
-ett stakt engagemang och en förståelse för hur Internet kan användas för att skapa opinion.
-en insikt om de nya frågor  och problem som informationssamhället  skapar.

Bloggat: Jinge, Röda Malmö , Satmaran
Bloggar om politik, eu-valet, eu, socialdemokraterna, samhälle, piratpartiet , moderaterna Intressant

Kommentarer
Postat av: erik

Tyvärr så kommer bildningsgapet öka ännu mer med alliansens förslag om "Det nya gymnasiet" när man halverar ämnena svenska och samhällskunskap på de yrkesförberedande programmen. Skrämmande. För mer info gå in på:

28.html" rel="nofollow">http://5muppiluften.blogspot.com/2009/05/det-nya-gymnasiet-ar-en-fara-for28.html

2009-06-04 @ 22:43:22
URL: http://5muppiluften.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback