Generalstrejk i Iran nästa fas?


Informationen om händelseutvecklingen i Iran är  så gott som helt strypt. Twitter kanalen är desto mer aktiv. Persiankiwi och Iran09 två välkända twittrare  informerar om att generalstrejk planeras i Iran och  om hur bofasta i Iran ska klara sig om strejken blir ett faktum. (persiankiwi, twitter)

Kommunikationen över Internet störs och övervakas med hjälp av teknologi från väst:
-The Iranian regime has developed, with the assistance of European telecommunications companies, one of the world's most sophisticated mechanisms for controlling and censoring the Internet, allowing it to examine the content of individual online communications on a massive scale.(The Wall Street Journal

-Och under tiden människorna i Iran kämpar och delar med sig av sin kamp för demokratin, sitter den svenska regeringen tyst. Den svenska ambassaden öppnas inte för människor i behov av hjälp och vård. Det är en av väldigt få ambassader som inte är öppen idag. Varför? Varför är regeringen så himla feg?(Amanda Brihed)

 
 
Tidigare inlägg: Irans vägval Kampen om informationen på Internet och Twitter. Vad händer i Iran? Informationen från Iran stryps. Våldet tystar inte de som kämpar för frihet.
Bloggat: Vågar man lita på Twitter? , Öppna portarna till ambassaden
DN
 Svd AB AB Expr, Expr
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Ego

Ingen vågar lyfta ett finger eftersom ingen vill hamna i konflikt med Iranska regeringen. De kommer inte att ge upp så lätt och detta betyder krig och blod och viktigast av allt i denna värld.... pengar!! Inget land vill hamna i krigläge. Dock kunde USA och Europa tillsammans störta regimen på bara några dagar om de väl ville det. Men det kostar stora summor! Människors liv är nog inte värda ett enda öre. Om det inte finns vinning i form av pengar så lyfter inte någon ett finger!

2009-06-22 @ 11:44:43
Postat av: Henrik Hultberg

Hejsan "Annarkia"

Mitt namn är Henrik Hultberg.

Jag tänkte att kanske du kunde vara intresserad av det här. Vi håller på att organisera en festival utanför Grebbestad i sommar. Politik och party står på schemat. Flera toppnamn medverkar bla Peter Sunde Rick Falkvinge samt tyska parlamentsledamöter av olika färger. Vi kommer bla att tala om Iran. Därefter är det fest på schemat.

Titta gärna närmre på secretisland2009.blogspot.com

Sista/första artikeln "Nytta och nöje".

Det vore trevligt om du ville posta. Ring eller maila mig så förklarar jag gärna mer.

henriksecretisland@gmail.com eller ring mig på 0700 178 533

Du får ha en trevlig dag.

MVH Henrik Hultberg

2009-06-22 @ 19:21:38
URL: http://secretisland2009.blogspot.com
Postat av: annarkia

@Henrik Hultberg

Spännande program och intressanta deltagare.

/anna

2009-06-22 @ 20:26:45
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback