Informationen från Iran stryps.

Det florerar många rykten och motsägande uppgifter om vad som händer i Iran. Rapporteringen är beroende av ögonvittnesskildringar som sprids via Twitter och bloggar.

-persiankiwi
Shahab Talebani - arrested - Mohammad Ghoochani newspaper editor - arrested #Iranelectionl   


-persiankiwi
Yahoo, Gmail and Hotmail is now completely out of service in Iran - #Iranelection
 

-persiankiwiAll of Mousavi websites have been hacked today by the dictator - #Iranelection - they fool us and now they want to fool the world!
 
-persiankiwitoday the Gov is trying harder than ever b4 to hack our communications - #Iranelection 

-SculpturKhamenei has demanded an end to protest, but the BBC's Jeremy Bowen in Tehran says further protests are expected on Sunday. #IranElectiones

-persiankiwi
There are rumours that Gov is losing control of army - #IranelectionHur många som dödadades  under demonstrationerna igår är svårt att veta . Det finns uppgifter som varierar mellan 19 till hundratals. Det finns också uppgifter om att skadade hämtats från sjukhus för förhör. 
Rädslan är stark, många oppositionella grips och människor uppmanas att kontrollera att deras dörrar inte är märkta för om så är fallet är våningen inte längre säker. Twittrare varnas för att lämna ut namn och information om familjen och att inte fota inifrån sina bostäder.

Flera ambassader har öppnat sina portar för skadade iranier. Sent i natt var den svenska ambassaden fortfarande stängd. och på flera bloggar tipsades om att kontakta den svenska ambassaden och vädja om att de öppnar dörren för flyende och skadade iranier.

Sveriges ambassad Teheran
Telefon:                +98 21 2371 2200        
Fax: +98 21 2229 64 51
E-post: ambassaden.teheran@foreign.ministry.se

-Den iranska prästregimens förtryck av folket och våld mot demonstrationerna måste fördömas och folkets rätt att protestera och demonstrera försvaras. För det iranska folkets rätt till självbestämmande och för rätten till demokrati.(Svensson)


P4 riks k l14:00 om situationen i Iran.
Tidigare inlägg: Irans vägval Kampen om informationen på Internet och Twitter. Vad händer i Iran?

 Fler som bloggat:  Esbati Deepedition Jinge,
Media: AB1, AB2, DN1, DN2, SvD1, SvD2 EX1, 2, 3, 4, GP1, 2, VG
Läs även andra bloggares åsikter om , , , Intressant.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback