Slutdebatten gav Piratpartiet vind i seglen.

Piratpartiet vann på walkover i slutdebatten.
En debatt som mer liknande en sandlåda fick många att hitta av-knappen på TV-apparaterna. Politiker som skriker i munnen på varandra inger inget förtroende. I en sådan debatt vinner de som inte deltog.

Piratpartiets frågor blev ,trots att de inte inbjudits att delta, debattens huvudfrågor. Plötsligt är alla partier mer eller mindre integritetsivrare. Lite sent påtänkt eftersom vi sitter med facit i hand. Alliansen med moderaterna i spetsen har glatt genomfört Bodströms alla förslag. Att då försöka framhäva sig som de som vill värna integriteten är inte fair play FRA- och IPRED-lagen röstades igenom av Sveriges riksdag med god marginal. De enda partier som bjöd motsånd var V och MP.
 Idag lever vi i ett samhälle där FRA kan avlyssna all vår trafik på Internet utan att vi har någon som helst vetskap om detta. Vi har fått en privatpolis som spanar på oss ända in i våra hem och en rättsosäkerhet utan dess like genom IPRED-lagen.  Polis kan installera avlyssning i våra hem .
-"Datalagringsdirektivet innebär lagring av all vår kommunikation, inte bara på nätet utan även våra mobiler. Acta-avtalet som ännu inte sett dagens ljus kommer förmodligen innebära att tullen kommer kunna vända ut och in på allt vi har på oss när vi passerar gränsen; kläder, datorer, telefoner, mp3-spelare, ja helt enkelt allt vi äger och har och detta utan att vi är misstänkta för något grovt brott, utan kanske köpt en billig t-shirt på semestern, eller tittat på en Harry Potter-film på affärsresan."(Satmaran)

Ett övervakningssamhälle av aldrig skådat slag.

Det är den utvecklingen som gett Piratpartiet medvind som det parti vars agenda värnar den personliga integriteten och rättssäkerheten. En medborgarrättsrörelse som förtjänar en plats i EU-parlamentet i ett EU där övervakningslagarna och strypningsförsöken av Internet har sitt upphov.

 Vill Du ha ditt privatliv i fred - Rösta på Piratpartiet!


Bloggat: Jinge
Andra om: , , , , , ,
Media:AB12345678 DN123456 SVD1234 EXPR123456

Kommentarer
Postat av: Mikael

Bra skrivet! Jag håller med till 110%Redan röstat på Piratpartiet, var ju inte svårt att välja parti i detta val pga all integritetskränkande skit som kommit på sistone....

2009-06-05 @ 12:52:33
Postat av: Rufus

Christian Engström. I början av 1980-talet var han aktiv folkpartist då var han förespråkare för kärnkraft.

2009-06-05 @ 13:40:24
Postat av: annarkia

@Rufus

Christian Engström är inte PPs kandidat på grund av vad han stod för på 1980-talet utan för sin kunskap och engagemang när det gäller integritetsfrågorna i dag. Dessutom är det ju möjligt att personrösta på den kandidat man själv föredrar.

/anna

2009-06-05 @ 16:38:07
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback