Piratpartiet får draghjälp.

 
Första Ipreddomen  är klar. Nu står dörren vid öppen för  jakten på den generation som inte skulle jagas. Var det inte det Reinfeldt lovade inför valet 2006? Upphovsrättslobbyn gnuggar händerna i förtjusning och kan fortsätta med sin Törnrosadröm- Allt kan förbli vid det vanliga och ögonbindel mot tekniska framsteg kan sitta kvar.
När ska de lära sig att det inte går att lagstifta bort teknik?

Hovrätten slog knut på sig själva idag då de fastslog att domaren i The Pirate Bay rättegången inte kan anses vara jävig trots nära anknytning till upphovsrättsindustrin.  Hur kommer det sig att upphovsrättsindustrin kan få ett så stort gehör hos svenska myndigheter att rättssäkerheten sätts ur spel.

Bägge domssluten ger Piratpartiet rejält med vind i seglen. Vilken pangstart partiet får inför valet 2010!

Att Piratpartiet  bestämt sig för att gå med i den gröna gruppen i EU-parlamentet stärker deras kort.
De gröna är den fjärde största gruppen efter socialdemokraterna, de konservativa och den liberal gruppen. I den gruppen finns miljöpartiet och många från den gröna rörelsen i Tyskland Där sitter exempelvis studentledaren från 68-rörelsen. En dynamisk och aktiv grupp som kan få mycket gjort..
Jag säger grattis till piratpartiet som gjorde ett så klokt val. Mitt röda hjärta behöver inte rodna för att jag röstade på piratpartiet i EU-valet. Det är inte utan att jag börjar känna mig som pirat på riktigt.

Bloggat: Svensson Röda Malmö MinaModerataKarameller OtygetHAXSatmaran
Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,  

Kommentarer
Postat av: Pezster

Bra inlägg. Det började som att jag röstade PP för EU... nu blir det även till nästa val. Något måste göras!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback