Pakterna formerar sig medan piratpartiets segel fylls.

Om det vore val idag  byts alliansregeringen ut mot en röd-grön allians, något jag med emfas på ett sätt applåderar. Alliansens ansvarslösa politik kan inte få fortsatt mandat. Låta marknaden sköta sig själv mitt i en finanskris, kuppa igenom FRA-lagen bl a genom påtryckningar på oppositionella, och nedmontering av välfärden, en nyliberal politik som   har ett pris. Inför ordförandeskapet i EU  fdeklarerar Reinfeldt fortsatt nyliberal ekonomisk politik. Något socialt protokoll finns inte plats för.
De röd-gröna
 proklamerar en politik som går ut på att satsa Sverige ur krisen i traditionell Keynsiansk anda. Om det hjälper för att få alliansen på fall inför riksdagsvalet åtesrtår att se.

Det var inte så länge sedan de röd-gröna svor att riva upp FRA-lagen.
Nu  har de istället kommit överens om en light-version en gemensam motion somi nte tar avstånd från signalspaning i kabel. Att socialdemokratin med sin historia i sapo  är förespråkare för en FRA-lag förvånar inte. Men hur i herrans namn resonerar vänsterpartiet och miljöpartiet? Säljer de sin själ för några regeringstaburetter?  Kan man kohandla om en så grundläggande sak som den personliga integritetenär risken att de kan schackra  om vilken fråga som helst.

En eloge till Maria Ferm,  och Grön Ungdom för ett klart avståndstagande från signalspaning i kabel!

Att upphovsindustrin helt har förlorat vettet skapar fler vindpustar i piratpartiets segel.
19 miljoner i skadestånd för att ha laddat ned några låtar är sansöst.  Och så det senaste på den här fronten. Nu är tydligen Internet olagligt. Hur ska man annars tolka  åtalet mot den man som länkat till en sajt med upphovsrättsskyddat material. Fildelning är det ju inte men en länkning. Hela Internet är ju ett jättelikt nysta av länkar. Någonstans finns upphovsskyddat material.

Någon som förvånas över att piratpartiet seglar i medvind?
Är det inte dags förde etablerade partierna att se över sina insatser när det gäller integritetsfrågorna och är det inte möjligt att uppnå en balans mellan integritet och säkerhet?
 

Media: AB DN DN SvD SvD  Svd Exp BLT IDG 
Bloggat:Leo Erlandsson, Farmor Gun, Mark Klamberg, Polisstaten Scaber Nestor Common Sense Jinge Intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,, ,,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Endast pp bryr sig om integriteten

2009-06-25 @ 00:49:54
Postat av: Anonym

Natti på dig !

2009-06-25 @ 01:03:33
URL: http://musicrecord.blogg.se/
Postat av: Anonym

Nattinatti!

2009-06-25 @ 01:13:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback